Η εκδίκηση του καφέ

Είσαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ένα ποτήρι μυρωδάτου καφέ το πρωί; Έχεις ακούσει τόσες επιστημονικές έρευνες να ενοχοποιούν το αγαπημένο σου ρόφημα και να σου δημιουργούν ενοχές για την εθιστική σου συνήθεια; Μάθε λοιπόν πως αν καταναλώνεται με μέτρο, ο καφές όχι μόνο δεν βλάπτει τον οργανισμό, αλλά σε βοηθά.

Ο καφές κάνει καλό
Είναι αναμφισβήτητο ότι η πρώτη και πιο ενδεδειγμένη πηγή αντιοξειδωτικών είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Παρόλα αυτά, επειδή οι άνθρωποι παγκοσμίως καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα καφέ από ότι λαχανικά και φρούτα, είναι ο καφές η νούμερο 1 πηγή αντιοξειδωτικών για το σύγxρονο τρόπο ζωής. Στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών για τον Καφέ του Πανεπιστημίου του Vanderbilt της Αμερικής, βρίσκεται το μαύρο τσάι και ακολουθούν οι μπανάνες. Μάλιστα, τόσο οι απλοί καφέδες, όσο και τα decaffeine ροφήματα θα σου δώσουν περίπου την ίδια ποσότητα ανιοξειδωτικών!
Σε ομορφαίνει
Η απομυθοποίηση της διαβολικής πλευράς του καφέ δεν σταματά όμως εδώ. Μία από τις πιο “βαριές” κατηγόριες εις βάρος του είναι ότι αφαιρεί τη λάμψη από τα δόντια. Μάλιστα η μακροχρόνια κατανάλωση υποτίθεται πως κιτρίνιζε και καταπονούσε τα δόντια. Το αντίθετο τελικά. Ο κόκκος του καφέ έχει μοναδική αντιβακτηριδιακή δράση η οποία καταπολεμά τα βακτήρια του στόματος που προκαλούν πέτρα και τερηδόνα. Μην ξεχνάς άλλωστε πως ο καφές είναι ένα κι ένα για τον μεταβολισμό σου.

Έρευνες του αμερικανικού Κέντρου Ερευνών για την Διατροφή και την Υγεία έδειξαν πως ο πρωινός καφές θα επιταχύνει τον μεταβολισμό σου κατά 10%. Αν δεν υπερβάλλεις στη ζάχαρη και τα πρόσθετα, όπως καραμέλα και σιρόπι σοκολάτας, θα συνεχίσεις να καις πιο γρήγορα θερμίδες για τις επόμενες 3 ώρες.

Ο καφές στην υπηρεσία της πρόληψης
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας του περιοδικού “American Journal of Clinical Nutrition” η καφεΐνη μπορεί να μειώσει κατά 31% τις πιθανότητες να εμφανίσει κανείς καρδιακές παθήσεις. Επιπλέον, έρευνες δείχνουν πως η κατανάλωση του καφέ μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου στο παχύ έντερο. Τέλος ο καφές φέρεται να μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη.

Τώρα που έμαθες ότι η πρωινή σου συνήθεια βοηθά τον οργανισμό σου, κράτα κατά νου πως οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ περιορίζονται σε 2-3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα. Αν λοιπόν είσαι με ένα φλιτζάνι καφέ όλη την ημέρα, τότε καλό θα ήταν να συνηθίσεις να μειώσεις την ποσότητα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164