Η Elle Macpherson αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους είναι ακόμα “Το Κορμί”

Ενώ, πολλές από εμάς παραμελούμε περιστασιακά την εσωτερική μας ευεξία για χάρη της εξωτερικής ομορφιάς, η Elle Macpherson είναι ζωντανή απόδειξη ότι η άσκηση, η διατροφή και η μακροχρόνια αφοσίωση στην υγεία μπορούν να κάνουν θαύματα και για το πρόσωπο.

Όσοι ξέρουν την Macpherson, θα ξέρουν ότι το σούπερ μοντέλο αγαπά τη γιόγκα, το διαλογισμό και τις καθημερινές προπονήσεις με αερόβια, για να παραμένει στη μέγιστη φυσική κατάσταση. Ωστόσο, η διαδικασία ευεξίας της είναι πολύ περισσότερο από ό, τι κάνει στο γυμναστήριο, και μεταφράζεται στη διατροφή της και τις ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας της.

Η Macpherson μίλησε σε περιοδικό της χώρας της για το πώς μένει υγιής και ακτινοβόλα, εξισορροπώντας τη μητρότητα και τον βαρύ φόρτο εργασίας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elle Macpherson (@ellemacphersonofficial) on

Η Elle Macpherson όσο αφορά τη διατροφή, τη γυμναστική και την ομορφιά της:

«Ξυπνάω στις 5:00 π.μ. και κάθομαι στο κρεβάτι για περίπου 10 λεπτά προτού ετοιμαστώ για την πρωινή ρουτίνα μου. Αυτά τα 10 λεπτά με ρυθμίζουν για τη μέρα και δεν τα διαπραγματεύομαι. Ξέρω ότι με κάνει να νιώθω υπέροχα. Θέτω τις προθέσεις μου για την ημέρα και να προσπαθώ να καταλάβω πώς αισθάνομαι στο σώμα και στο μυαλό μου. Βάζω τα χέρια μου στο στήθος μου και αισθάνομαι την αναπνοή μου, ενώ σκέφτομαι τι θέλω να ολοκληρώσω την κάθε μέρα.  Μόλις σηκωθώ, πίνω ζεστό νερό με λεμόνι για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός μου. Στη συνέχεια διαλογίζομαι για περίπου 20-30 λεπτά. Βοηθά να με κρατά ισορροπημένη και να αισθάνομαι δυνατή και σίγουρη.

Στις 6.00πμ, ξυπνάω το γιο μου, ρίχνω μια γρήγορη ματιά στα social media, στους λογαριασμούς εργασίας μου και παίρνω την καθημερινή μου δόση του Super Elixir σε φιλτραρισμένο νερό. Αγαπώ να ξεκινήσω την ημέρα μου με αυτό τον τρόπο. Με βοήθησε να αισθάνομαι ότι τρέφομαι από μέσα προς τα έξω – τα ενεργειακά μου επίπεδα, ο ύπνος μου και το δέρμα μου ωφελούνται.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elle Macpherson (@ellemacphersonofficial) on

Στις 6.30πμ, θα κάνω κάποια γιόγκα ή θα πάρω το ποδήλατό μου και θα βρεθώ στην παραλία για να κολυμπήσω. Αν είμαι στο δρόμο, θα φέρω τα παπούτσια μου και θα πάω για τζόκινγκ  ή μια βόλτα-μου αρέσει να εξερευνώ κάθε νέο περιβάλλον και να βγαίνω έξω.

Στη συνέχεια, γύρω στις 7.00πμ κάνω ντους, κάνω το μακιγιάζ μου, το οποίο διατηρώ πολύ φυσικό, και ντύνομαι για τη μέρα. Απολεπίζω το σώμα μου  στο ντους κάθε μέρα, ενυδατώνω με λάδι καρύδας και προστατεύω τον εαυτό μου από τον ήλιο. Πιστεύω έντονα ότι η ομορφιά ξεκινά από μέσα, αλλά έμαθα και τη σημασία του αντηλιακού!

Όταν ντύνομαι, μου αρέσει να σιγουρεύομαι ότι θα είμαι πραγματικά άνετη, γι ‘αυτό φοράω πολλά layers.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elle Macpherson (@ellemacphersonofficial) on

Συνήθως τρώω πρωινό στις 8, με τν Cy (τον μικρότερο γιο της). Είναι πάντα διαφορετικό, ανάλογα με το τι λαχταρά το σώμα μου. Μερικές φορές είναι μια θρεπτική πρωτεϊνούχο shake, που παρασκευάζεται με γάλα κάνναβης, μισή μπανάνα και μια κουταλιά της πρωτεΐνης με γεύση σοκολάτα. Αν θέλω κάτι ζεστό, θα φάω ένα αυγό ποσέ με σκούρο ψωμί σίκαλης χωρίς ηλίανθο ή σιτάρι, πλιγούρι βρώμης με αγαύη ή σπόρους chia εμποτισμένους σε γάλα αμυγδάλου. Οι απόλυτες απολαύσεις μου είναι η μαύρη σοκολάτα, ο εσπρέσο και η κτυπημένη κρέμα-κατά προτίμηση μαζί!

Αφού πάω τον Cy στο σχολείο, κάθομαι στον υπολογιστή μου στις 10.00 π.μ. και απαντάω στα μέιλ μου. Όπως και οι περισσότερες μητέρες που εργάζονται, κάνω μερικές από τις επιχειρηματικές μου κλήσεις (hands-free), ενώ βρίσκομαι στο αυτοκίνητο.

Αφού μιλήσω με τον συνέταιρό μου και αρχίζω να σβήνω πράγματα από την λίστα μου, φτιάχνω στον εαυτό μου ένα smoothie με πρωτεϊνη με γεύση σοκολάτας με σπιτικό αμυγδαλέλαιο και μια κατεψυγμένη μπανάνα. Μου δίνει ενέργεια και με κρατάει μέχρι το μεσημεριανό γεύμα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elle Macpherson (@ellemacphersonofficial) on

Τώρα στα ’50 μου, δεν ασκούμαι υπερβολικά στο γυμναστήριο. Δίνω σημασία στο τι χρειάζεται το σώμα μου. Κάνω μια ώρα άσκησης που πραγματικά απολαμβάνω κάθε μέρα. Θα μπορούσε να είναι paddle boarding, πεζοπορία ή ακόμα και θαλάσσιο σκι. Προς το παρόν, απολαμβάνω την πυγμαχία και το spinning με φίλες.

Όταν δουλεύω στη Νέα Υόρκη, μου αρέσει να τρέχω. Μερικές φορές ακούω μουσική (ο Drake είναι o αγαπημένος μου τώρα) ή επικεντρώνομαι στην αναπνοή μου “.

 

Read More

And More