Η νέα μέθοδος για detox που έχει ενθουσιάσει τη Gwyneth Paltrow, τη Miranda Kerr και τη Cindy Crawford!

Ένα από τα μεγαλύτερα fitness trend των περασμένων χρόνων ήταν η σάουνα! Καλά θυμάσαι! Μιλάω για αυτό το ασφυκτικό δωμάτιο που έμπαινες μέσα με μια πετσέτα στο σώμα σου και μέτραγες τα λεπτά αντίστροφα μέχρι να αναπνεύσεις ξανά σαν άνθρωπος. Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να ήταν το κατάλληλο εφόδιο για detox και καύσεις λίπους, από την άλλη όμως προκαλούσε ένα ασφυκτικό περιβάλλον που ταλαιπωρούσε τις περισσότερες. Παρόλα αυτά εσύ συνέχιζες να είσαι τυπική στο ραντεβού σου με το “ασφυκτικό δωμάτιο” χωρίς να παραπονιέσαι για την υψηλή θερμοκρασία (που ήταν λες και βρισκόσουν σε καύσωνα στο Ντουμπάι) ή για την ώρα που δεν πέρναγε με τίποτα εκεί μέσα. Άλλωστε δεν έχει βγει τυχαία το ρητό “Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος!”.

Μια νέα τάση όμως κατέλαβε τον τελευταίο καιρό το Hollywood και όλους τους fitness freaks! Το όνομα; Infrared Sauna. Ξέχνα όλα όσα ήξερες και συνέχιζε να διαβάζεις! Η συγκεκριμένη σάουνα απόκτησε γρήγορα πολλούς fans και θερμούς υποστηρικτές, όπως τη Gwyneth Paltrow, τη Miranda Kerr και τη Cindy Crawford.

Η σάουνα για την οποία μιλάμε δεν έχει καμία σχέση με το “ασφυκτικό δωμάτιο”. Στην ουσία είναι μια υπέρυθρη σάουνα με ακτινοβολούμενη θερμότητα η οποία απορροφάται από την επιφάνεια του δέρματος. Τέρμα λοιπόν η υψηλή θερμοκρασία!

Τα οφέλη είναι πολλά, όχι μόνο αισθητικά αλλά και θεραπευτικά. Βοηθάει τους ανθρώπους με αρθριτικά, σπονδυλίτιδα και δυσκαμψία. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η θέρμανση των μυών και ιστών αποφέρουν ανακούφιση από τον πόνο, χαλαρώνουν το σώμα και τονώνουν τη ροή του αίματος. Επίσης, ισορροπεί τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα, μια ορμόνη που οφείλεται στην αύξηση του στρες. Ένας από τους καλύτερους γιατρούς ολιστικής στη Νέα Υόρκη δήλωσε “Με αυτή τη μέθοδο χαλαρώνει το σώμα, κοιμάσαι καλύτερα και αισθάνεσαι γεμάτος ενέργεια μέσα στην ημέρα. Είναι το ιδανικό χαλαρωτικό που μπορείς να επιλέξεις μετά από μια έντονη άσκηση”.

Πάμε να δούμε όμως και τα αισθητικά οφέλη, που ίσως είναι αυτά που σε ενδιαφέρουν περισσότερο! Η εφίδρωση είναι από τους πιο φυσικούς τρόπους που το σώμα αποβάλει τις τοξίνες και στην ουσία δημιουργείται το λεγόμενο “detox”. Οι “τοξίνες” και η “τοξικότητα” είναι γενικοί όροι που χρησιμοποιούνται από εναλλακτικούς επαγγελματίες υγείας και γιατρούς, ώστε να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα ουσιών από πετροχημικά σε βαρέα μέταλλα, τα οποία εκκρίνονται σε πολύ μικρές ποσότητες. Σε σύγκριση με τη κανονική σάουνα η infrared σάουνα αποβάλει 7 φορές περισσότερες τοξίνες.

Κάτι που ίσως ήδη ξέρεις είναι ότι η σάουνα βοηθάει στη καύση λίπους και στη μείωση βάρους! Η θερμότητα αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, κάτι που συμβαίνει δηλαδή και με την άσκηση. Όταν το σώμα προσπαθεί να προσαρμοστεί με την αύξηση του καρδιακού ρυθμού, καίει περισσότερες θερμίδες. Επίσης, το ίδιο συμβαίνει όταν το σώμα δέχεται τόσο υψηλή θερμοκρασία και κάνει προσπάθειες για να τη μειώσει. Τέλος, η υπέρυθρη σάουνα αποφέρει μια πιο υγιή και μαλακή επιδερμίδα, καθώς καθαρίζει το δέρμα με την εξάλειψη των τοξινών από τους πόρους.

Read More

And More