Η πολύτιμη βοήθεια ενός ψυχολόγου σε έναν πρωταθλητή…

Ο ρόλος της ψυχολόγου στην ομάδα ήταν πολύ σημαντικός. Βλέποντας πλέον τα πράγματα συνολικά, καθώς ολοκληρώθηκε μια τετραετία (ή ένας Ολυμπιακός κύκλος όπως λέμε εμείς) όπου η ψυχολόγος είχε ενταχθεί στην ομάδα τα τελευταία δυόμιση χρόνια, μπορώ να πω ότι μας βοήθησε πάρα πολύ.

Περάσαμε μια αρκετά δύσκολη περίοδο, ειδικά τα τελευταία δύο χρονιά που κρινόταν η Ολυμπιακή πρόκριση, οι αντοχές μας ψυχολογικά πραγματικά δοκιμάστηκαν. Η ψυχολόγος μας ήταν αυτή μου μας στήριξε, μας έδωσε δύναμη – τόσο σαν ομάδα όσο και σε κάθε μία μας ξεχωριστά. Αυτή ήταν που μας κράτησε ενωμένες στις δύσκολες στιγμές.

Ήταν πολύ θετικό που είχαμε τη δυνατότητα να την έχουμε μαζί μας και στο Λονδίνο. Μέσα από τις συνεδρίες που κάναμε, επαναλαμβάναμε τις τεχνικές συγκέντρωσης πριν τον αγώνα, αλλά τόνωνε και την αυτοπεποίθησή μας, ώστε να είμαστε πιο δυνατές. Πράγμα που γινόταν πράξη εντός γηπέδου.

Το «μοτό» που χρησιμοποιούσαμε ήταν πως «οι δύο μαζί είμαστε πιο δυνατές». Μετά από αυτή τη συνεργασία, κρίνω πλέον πως σε μία επαγγελματική ομάδα με υψηλούς στόχους, επιβάλλεται να υπάρχει και ψυχολόγος. Αυτό είναι κάτι δεδομένο εδώ και χρόνια για ομάδες του εξωτερικού, αλλά γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητο για αθλητές υψηλού επιπέδου και στη χώρα μας.

Με αυτή την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη ψυχολόγο μας, τη Μαρία Ψυχουντάκη, για την εξαιρετική δουλειά που έκανε μαζί μας!

Βίκυ Αρβανίτη

/

Read More

And More