Κάνε sotai… για να νιώσεις καλύτερα!

Μία ακόμη ανατολίτκη ολιστική μέθοδος που υπόσχεται να βοηθήσει στην ευεξία και την αρμονική λειτουργία του οργανισμού. Πρόκειται για έμπνευση του Ιάπωνα γιατρού Keizo Hashimoto, ο οποίος στόχευε στην εναρμόνιση και την ανακούφιση που νιώθει κανείς.
Όπως οι περισσότερες εναλλακτικές θεραπείες από την Ανατολή, έτσι και το Sotai επικεντρώνει στην ενεργοποίηση των δυνάμεων αυτοΐασης που έχει ο οργανισμός όλων μας. Επικεντρώνει στην σωστή κίνηση του σώματος και την κατάλληλη αναπνοή. Το μυστικό είναι να αλλάξεις όλες εκείνες τις άσχημες συνήθειες που επιβαρύνουν τον οργανισμό σου. Από την λάθος στάση του σώματος όταν κάθεσαι στο γραφείο μέχρι τον τρόπο που κοιμάσαι.
Σκέψου για παράδειγμα πως έχει πιαστεί ο αυχένας σου από την πολύωρη καθιστική δουλειά και δεν μπορείς να στρίψει το κεφάλι σου αριστερά. Ένας θεραπευτής θα σου εξηγήσει ότι ένας καλός τρόπος να νιώσεις ανακούφιση και να ξεπιαστείς είναι να γυρίσει το κεφάλι από την αντίθετη (δεξιά), ασκώντας πίεση με το χέρι στο δεξί μάγουλο. Επαναλαμβάνοντας την άσκηση 3-4 φορές θα δεις πως το πιάσιμο του αυχένα μειώνεται.
Κάνε τις ασκήσεις
Μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό θεραπευτή και να του εξηγήσεις το πρόβλημα. Εκείνος θα κάνει ένα μορφολογικό τεστ και θα σου υποδείξει τις ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν, καθώς και τις συνεδρίες που απαιτούνται. Κάποιες απλές ασκήσεις παρόλα αυτά, οι οποίες και θα ανακουφίσουν όλο το σώμα, μπορείς να δεις στα σχεδιαγράμματα παρακάτω.

Tο sotai μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό σε περιπτώσεις χρόνιου πόνου, δυσκαμψία, ψύξεις, τραυματισμούς και χρόνιους πόνους στη μέση. Επιπλέον μπορεί να βοηθήσει σε προβλήματατου πεπτικού, αναπνευστικού, γυναικολογικού, κυκλοφορικού και νευρικού συστήματος. Kαταπραΰνει, επίσης, κάποια ψυχοσωματικά συμπτώματα. Tο sotai δίνει, ακόμα, μεγάλη βαρύτητα στη σωστή (κοιλιακή) αναπνοή, η οποία μαλάσσει τα εσωτερικά όργανα και τα αγγεία, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου.

Self Sotai
Εκτός φυσικά από συνεδρίες με ειδικό θεραπευτή, οι οποίες και κοστίζουν συνήθως 50-70 ευρώ, μπορείς να εξοικειωθείς με την τεχνική και να βοηθάς το σώμα σου μόνη σου. Ένα από τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι πως μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα από άτομα όλων των ηλικιών. Οι ευεργετικές της επιδράσεις έχουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα σε συνδυασμό με βελονισμό, σιάτσου, φυσικοθεραπεία, μασάζ ή ρεφλεξολογία.

Read More

And More