Καρκίνος του Μαστού! Ενημερώσου…

Ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας ετοίμασε την πρώτη βάση δεδομένων για τον καρκίνο. Ένας ιστοχώρος ανοικτός στο κοινό.

Είναι πολύ σοβαρό!
Πρόκειται για μια ασθένεια που παρουσιάζει αύξηση των κρουσμάτων χρόνο με το χρόνο. Μάλιστα υπολογίζεται πως μέχρι το 2030 τα κρούσματα θανάτων από την νόσο θα αυξηθούν κατά 45%, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να ενημερώσει το κοινό, ανά τον κόσμο, ο οργανισμός υγείας του ΟΗΕ δημιούργησε μια βάση δεδομένων στο internet, την οποία μπορούν να συμβουλευτούν όλοι οι πολίτες.
Η νέα σελίδα εγκαινιάστηκε στις αρχές του Ιουνίου και περιλαμβάνει 27 μορφές καρκίνου και στοιχεία για αυτούς ανα χώρα και φύλλο. Τα στοιχεία προκύπτουν από την καταγραφή των κρουσμάτων μέχρι το 2008 και θα ανανεώνονται συνεχώς.
Ο καρκίνος του μαστού στις πρώτες θέσεις
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως ο καρκίνος του μαστού είναι από τους πιο θανατηφόρους, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Αν αναλογιστεί κανείς πως ο καρκίνος του μαστού αφορά αποκλειστικά στις γυναίκες, τότε τα αποτελέσματα είναι αποκαλυπτικά. Στον πίνακα με τους θανάτους από καρκίνο του μαστού η χώρα μας βρίσκεται μέσα στις 10 πρώτες (στοιχεία για το 2007 και μεταξύ 30 χωρών). Δες τον πίνακα εδώ
Εμβόλιο;
Πριν από μερικές μέρες, ανακοινώθηκε πως ξεκίνησε η πειραματική εφαρμογή του εμβολίου κατά του καρκίνου του μαστού στον άνθρωπο. Το εμβόλιο βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο σε ζώα και οι ερευνητές μελετούσαν τα αποτελέσματα του στα ποντίκια. “Αν το εμβόλιο έχει στον άνθρωπο τα ίδια δραστικά αποτελέσματα που έχει στα ποντίκια, αυτό θα ήταν εκπληκτικό”, λέει μέλος της ερευνητικής ομάδας του εμβολίου στο BBC.
Πήραμε την πολύτιμη γνώμη της χειρουργού μαστού, γυναικολόγου, μαιευτήρα Μαργαρίτας Μπέμπη, η οποία μας έδωσε όλες τις πληροφορίες γύρω από την…θηλυκή ασθένεια! Για να ενημερωθείς κάνε κλικ εδώ
Άλλαξε τρόπο ζωής
-Τα αίτια που προκαλούν τον καρκίνο δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Η κληρονομικότητα, το περιβάλλον, κάποιες ασθένειες (PVC, Ηπατίτιδα C) μπορεί να είναι μερικές από τις αιτίες εμφάνισης καρκίνου.
-Εκείνο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι να αλλάξει ο τρόπος ζωής που επιταχύνει τις πιθανότητες να εμφανιστεί η νόσος. Να αντισταθείς στο τσιγάρο, να επιλέγεις σωστές τροφές και να γυμνάζεσαι τακτικά!

Read More

And More