Ξέρεις να ξεχωρίζεις το φυσικώς ανθρακούχο νερό από το σοδόνερο; Ποια η διαφορά;

Λατρεύω το ανθρακούχο νερό. Είμαι από εκείνες που στην ερώτηση “ανθρακούχο ή κανονικό” απαντώ πάντα ανθρακούχο. Φυσικώς όμως. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Οι φυσαλίδες που γαργαλάνε τον ουρανίσκο μου, μου φτιάχνουν τη διάθεση, μου θυμίζουν σαμπάνια και αντικαθιστούν με τον πιο υγιεινό τρόπο τα αναψυκτικά που προκαλούν κυτταρίτιδα, έχουν μπόλικη ζάχαρη και γενικώς η διαιτολόγος μου έχει σημειώσει πάνω τους ένα τεράστιο “όχι”. Το ανθρακούχο λοιπόν, το φυσικώς ανθρακούχο ξαναλέω, είναι η μεγάλη μου απόλαυση. Και συγκεκριμένα το AQUA Carpatica που μας έρχεται από τα Καρπάθια όρη. Τέλειο;

Πρόκειται για ένα θαύμα της παρθένας φύσης, ένα νερό εύγευστο -αλήθεια!- και απολαυστικότατο!

Πρέπει να ξέρεις ότι…
Τα Καρπάθια όρη είναι η ιδιαίτερη πατρίδα των Φυσικών Μεταλλικών Νερών σε παγκόσμια κλίμακα και ιδιαίτερα για την κατηγορία των Φυσικώς Ανθρακούχων Φυσικών Μεταλλικών Νερών και αυτό για συγκεκριμένους και αντικειμενικούς λόγους:

-Τα Καρπάθια εκτείνονται σε μια τεράστια έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων με αποτέλεσμα να προσλαμβάνουν τεράστιες ποσότητες νερού της βροχής. Τα αποθέματα τους σε νερό είναι τεράστια.

-Καλύπτονται από απάτητα δάση έλατων κυρίως και βελανιδιών με πανίδα ένα σημαντικό πληθυσμό άγριων ζώων. Για να καταλάβεις για τί μέγεθος μιλάμε, θα σου πω ότι τα δάση είναι τόσο εκτεταμένα σε επιφάνεια που αντιστοιχούν πρακτικά σε δύο φορές την έκταση της Μακεδονίας μας.

-Οι ανθρώπινες δραστηριότητες κρατήθηκαν μακριά προστατεύοντας τους φυσικούς πόρους από τα φαινόμενα μόλυνσης. Δεν υπάρχουν εργοστάσια, άξονες μεταφορών ή μαζικές αγροτικές καλλιέργειες. Όλα είναι αγνά και ανεπηρέαστα από τον άνθρωπο.

-Στο υπέδαφος, η γεωλογική δομή των Καρπαθίων εμπεριέχει σβησμένα παλαιά ηφαίστεια που αναβλύζουν ακόμη φυσικό διοξείδιο του άνθρακα. Γεωλογικές σχισμές μεταξύ ασβεστολιθικών δολομιτών (ηλικίας ενός δις ετών) και ηφαιστειογενών πετρωμάτων (ηλικίας δέκα εκατομμυρίων ετών) επιτρέπουν την άνοδο και την ανάμιξη αυτού του διοξειδίου του άνθρακα με τα υπόγεια κοιτάσματα νερού.

Όπως καταλαβαίνεις το Φυσικώς ανθρακούχο νερό σου, το AQUA Carpatica συγκεκριμένα είναι πηγή ζωής, ομορφιάς και απόλαυσης. Ω ναι! Σύμμαχος της καθημερινότητάς σου και της υγείας σου.

Ανακαλύφτηκε το 2000 μέσα στα δάση των Καρπαθίων, εξερευνήθηκε και αναλύθηκε η σύστασή του για 10 ολόκληρα χρόνια. Ξεκίνησε να εμφιαλώνεται το 2010. Και είναι το μόνο νερό στον κόσμο με μηδέν Νιτρικά (ανθρακούχο) ή σχεδόν μηδενικά Νιτρικά (απλό).

Τι σημαίνει φυσικώς ανθρακούχο;
Κάπου εδώ θα ήθελα να σου ξεκαθαρίσω κάτι πολύ σημαντικό. Οι φυσαλίδες που απολαμβάνεις δεν είναι πάντα φυσικές. Υπάρχουν διαφορές. Και μεταξύ μας, να προτιμάς τα φυσικώς ανθρακούχα νερά και όχι τα σοδόνερα. Και θα σου εξηγήσω γιατί. Μιας και είναι σημαντικό να γνωρίζεις…

Να ρωτάς, να τσεκάρεις. Ναι, η υφή στη γεύση είναι παρόμοια, φυσαλίδες που τσιμπάνε τη γλώσσα σου και σε παραπλανούν. Δεν είναι έτσι. Η διαφορά τους είναι σημαντικότατη για το στομάχι σου, για τη χώνεψή σου. Το φυσικό είναι πιο υγιεινό, ξεκάθαρα.

Τα Σοδόνερα λοιπόν (απλά νερά – μεταλλικά ή μη -στα οποία βιομηχανικά προσθέτουνε ανθρακικό οξύ) έχουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή. Και αυτό ακριβώς είναι που θέλεις να αποφύγεις. Το CO2 δεν είναι συνδεδεμένο με μέταλλα και όταν το πίνουμε απελευθερώνεται βίαια και επιθετικά στο στομάχι, γιατί είναι ένα όξινο στοιχείο και δεν αντιστέκεται (ταμπονάρει) την οξύτητα του γαστρικού οξέος. Με λίγα λόγια πίνεις σοδόνερο για να χωνέψεις και καταφέρνεις τελικά να φουσκώσεις, να πρηστεί η κοιλιά σου και να ταλαιπωρήσεις το στομάχι σου.

Αντίθετα, τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά Μεταλλικά Νερά εμπεριέχουν διττανθρακικά άλατα (διττανθρακικό ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο, διττανθρακικο νάτριο κ.λ.π.) τα οποία εκλύουν μετά την πόση σιγά σιγά και διαδοχικά το διοξείδιο του άνθρακα. Το στομάχι σου δεν επιβαρύνεται, γιατί τα διττανθρακικά άλατα είναι βασικά (αλκαλικά) σαν στοιχεία και αντισταθμίζουνε την οξύτητα του γαστρικού οξέος βοηθώντας μια πιο ομαλή και φυσική διαδικασία χώνεψης.

Με λίγα λόγια οι φυσαλιδούλες CO2 στα φυσικώς ανθρακούχα νερά πηγάζουν από τη γη. Και συγκεκριμένα από τα Καρπάθια όρη, αν μιλάμε συγκεκριμένα για το AQUA Carpatica.

Στην υγειά σου φίλη μου!

Απόλαυσε την αγνή, κρυστάλλινη, απαλή γεύση του AQUA Carpatica που είναι “ένα θαύμα της παρθένας φύσης” στην κυριολεξία.

-Είναι απολύτως μικροβιολογικά αγνό

-Έχει ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία (φυσικοί ηλεκτρολύτες)

-Έχει πολύ μικρή περιεκτικότητα σε Νάτριο

-Έχει παντελή έλλειψη Νιτρικών (ισχυρά οξειδωτικά, το Φυσικώς Ανθρακούχο)

-Αναβλύζει από την πηγή, κατόπιν μιας μακρόχρονης υπόγειας γεωλογικής διαδρομής των υδάτων με φιλτράρισμα και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία (40 χρόνια υπόγειας διαδρομής για το ανθρακούχο και 20 χρόνια για το απλό, διαδρομές υπολογισμένες επιστημονικά με την μέθοδο των ισοτόπων).

-Είναι πλούσιο σε διττανθρακικά άλατα, που σημαίνει ότι υποβοηθάνε την χώνεψή σου

-Εμφιαλώνεται στην πηγή σε αυστηρά προστατευμένες περιοχές, εκεί όπου απαγορεύεται η προσέλευση και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.

Καταλαβαίνεις αγαπημένη μου, ότι σου μιλάω για ένα νερό που θα γαργαλήσει απολαυστικά τη γλώσσα και τον ουρανίσκο σου, θα κάνει ισχυρό support και θα σεβαστεί την υγεία σου και κάτι ακόμα… Πολύ σημαντικό για μένα… Έχει δροσερή, ευχάριστη γεύση ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΓΕΥΣΗ. Ξέρεις, αυτό το εκνευριστικό που σου μένει σαν αίσθηση μετά στο στόμα και σε χαλάει. Όχι. Το AQUA Carpatica δεν έχει τέτοια. Απλά το απολαμβάνεις και τίποτα δεν διαταράσσει την προσωπική σου ευεξία.

Cheers to your beauty!