Ζεστή σοκολάτα: Ποια τα οφέλη της στην υγεία και πώς μπορείς να την απολαύσεις χωρίς τύψεις;

Ο χειμώνας έχει το άρωμα της. Το σαλόνι τη μυρωδιά της. Ο ουρανίσκος σου την έντονη αίσθηση που του αφήνει. Το χέρι σου τη ζεστή παρασκευή της. Ιανουάριος, χαμηλές θερμοκρασίες και όλα μοιάζουν (και ζητούν) ζεστή σοκολάτα. Για να είμαστε ειλικρινείς, δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού η εικόνα του να κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ με τις θερμοκρασίες εντός σπιτιού να είναι κάτι παραπάνω από ζεστές και στο χέρι σου να κρατάς μία φρέσκια και ζεστή σοκολάτα είναι πλέον στο DNA μας. Τη βλέπεις παντού. Σε διαφημίσεις, σε αφίσες, σε σειρές και σε ταινίες. Θες να ζήσεις και εσύ αυτά τα λεπτά ησυχίας και απόλαυσης. Άλλωστε, γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι οι γευστικοί σου κάλυκες θα σε ευγνωμονούν.

Η ζυγαριά σου, όμως; Ναι, ο μεγαλύτερος φόβος γύρω από τη ζεστή σοκολάτα πλανάται στο θέμα των θερμίδων. Όμως, επειδή αυτό που μετρά είναι η ποσότητα και η συχνότητα, δηλαδή πόσες φορές μέσα σε μία εβδομάδα, θα απολαύσεις το αγαπημένο σου ζεστό ρόφημα, τι θα έλεγες να ρίξουμε μία πιο προσεκτική ματιά στη ζεστή σοκολάτα;

 

Ποια είναι, λοιπόν, τα οφέλη ενός ποτηριού με ζεστή σοκολάτα;

 

– Σου προσφέρει τη δύναμη που ψάχνεις. Με τις υποχρεώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, ο καθένας από εμάς χρειάζεται να βρει το δικό του δυναμωτικό ρόφημα. Μία πολύ έξυπνη (και γλυκιά) επιλογή αποτελεί η ζεστή σοκολάτα. Άλλωστε, σύμφωνα με το μύθο, το συγκεκριμένο ρόφημα ήταν εκείνο που έδινε τόλμη και θάρρος στην πολεμική φυλή των Αζτέκων.

– Σταματά το βήχα. Με τη γρίπη να σε περιμένει στη γωνία, μία κούπα ζεστής σοκολάτας θα καταπραΰνει το λαιμό σου και θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς γρηγορότερα από το ξερόβηχα.

– Θωρακίζει την καρδιά σου. Μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Cleveland αποκάλυψε ότι οι φλαβανόλες που περιέχει η σοκολάτα ρυθμίζουν την πίεση στο αίμα, συμβάλλοντας, με τον τρόπο αυτό, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

– Σου φτιάχνει τη διάθεση. Η μυρωδιά, το άρωμα, η γεύση της, η γλυκιά επίγευση στον ουρανίσκο της επιδρούν θετικά στη ψυχική μας υγεία, μειώνοντας τα επίπεδα άγχους στο σώμα και αυξάνοντας το κέφι και τη χαρά.

– Κάνει το μυαλό… ξυράφι. Αν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να σκεφτείς, αλλά το deadline σε πιέζει, φτιάξε μία ζεστή σοκολάτα, πάρε μία ανάσα, απόλαυσε την και συνέχισε!

– Επιδερμίδα νεανική με ζεστή σοκολάτα στο ποτήρι. Last But Not (Even) Least, η ζεστή σοκολάτα με τα άφθονα αντιοξειδωτικά της απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες από το δέρμα, γεγονός που το κρατά πιο νεανικό και λαμπερό. Τέλειο Beauty Girl;

 

 

Πώς θα την απολαμβάνεις χωρίς τύψεις;

 

  • Μία με δύο μερίδες μέσα στην εβδομάδα.
  • Μην προσθέσεις επιπλέον ζάχαρη.
  • Απόλαυσε την μετά το κυρίως γεύμα, ώστε στην περίπτωση που είναι αλμυρό το φαγητό, να μη θες πάλι γλυκό μετά.
  • Μην προσθέσεις σαντιγί.
  • Ανακάτεψε πολύ καλά πριν την γευθείς (ναι, έχει και αυτό τη σημασία του)
  • Προσπάθησε το ποτήρι σου να είναι πιο μικρό από τα συνηθισμένα.
  • Προτίμησε μαύρη σοκολάτα.

Read More

And More