Μαρία: “Μετά το γάμο μου πήρα 8-10 κιλά. Τι να κάνω;”

Μαρία: Καλησπέρα σας.
Είμαι 27 ετών και τον τελευταίο καιρό, μετά το γάμο μου πήρα γύρω στα 8-10 κιλά. Θέλω να τα χάσω αλλά μου φαίνεται δύσκολο. Εκτός από αυτό δεν μπορώ να αντισταθώ στα γλυκά. Τι να κάνω;
Αγαπητή Μαρία,
Η πρώτη σου κίνηση είναι να εντάξεις ένα καλό πρωινό στο πρόγραμμα σου ώστε να ξεκινάει σωστά η μέρα σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα τα οποία ξεκινούσαν την ημέρα τους με ένα καλό πρωινό είχαν μεγαλύτερη απώλεια σε σχέση με άτομα που δεν έτρωγαν το πρωί.

Σχεδίασε μικρά και συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να αποφύγεις τις υπογλυκαιμίες οι οποίες σου προκαλούν την ανάγκη για γλυκό. Μην ξεχνάς να πίνεις αρκετά υγρά και κυρίως νερό ώστε να ενυδατώνεσαι σωστά και να αποφύγεις κάποια κατακράτηση υγρών.

Πρόσθεσε καθημερινά τουλάχιστον 2 μερίδες γαλακτοκομικών και 5-7 μερίδες φρούτων και λαχανικών τα οποία βοηθάνε στην απώλεια βάρους.

Το βράδυ μπορείς να τρως πιο ελαφριά γεύματα όπως μια σαλάτα με τυρί ή γιαούρτι με ξηρούς καρπούς. Μείωσε την ποσότητα λιπαρών, στο φαγητό και στα γαλακτοκομικά, προτίμησε γάλα, γιαούρτι και τυρί με μειωμένα λιπαρά.

Μην καταναλώνεις ψωμί και παξιμάδι όταν το γεύμα σου περιλαμβάνει ρύζι ή πατάτα ή ζυμαρικό. Απόφυγε τα γλυκά και τα αναψυκτικά με ζάχαρη.

Τέλος, ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που θα σε βοηθήσει να πετύχεις το στόχο σου είναι να αυξήσεις τη φυσική σου δραστηριότητα.

Βιργινία Παπαεμμανουήλ
Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Read More

And More