Μασάμε αργά! Απολαμβάνουμε το φαγητό… ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΙΛΑ!

Εντάξει δεν είναι δυνατό να τρως πάντα με θέα τη θάλασσα. Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο και με την ησυχία και τον απαραίτητο χρόνο… Μπορείς όμως να προσπαθήσεις! Γιατί; Γιατί είναι πολύ σημαντικό για την υγεία σου, για τη σιλουέτα σου και βέβαια για την γευστική απόλαυση.

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ
Δοκίμασε να παίρνεις πιο μικρές ποσότητες-μπουκιές με το πηρούνι σου και να τις μασάς καλά. Η διαδικασία της μάσησης, προετοιμάζει το σώμα για την χώνεψη. Έτσι δεν θα έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις από φύσκωμα και τυμπανισμό. Όλο το… παιχνίδι παίζεται στο στόμα. Εκεί και όσο καλύτερα μασάς εκκρίνεται το σάλιο. Σε τι βοηθά:

– Μπορείς να καταπιέις πιο εύκολα, ενώ έχεις πάρει όλη τη γεύση του φαγητού! 
-Το σάλιο περιέχει μια σειρά από ένζυμα – όπως η αμυλάση, η οποία συμβάλλει στη διάσπαση των τροφών που περιέχουν άμυλο –  που προετοιμάζουν και διευκολύνουν τη διάσπαση κάθε μπουκιάς από τα υγρά του στομάχου, απελευθερώνοντας τα θρεπτικά συστατικά της.

Τι σημαίνει αυτό; Μα πως αν “κατεβάζεις” το φαγητό αμάσητο δυσχεραίνεις τη χώνεψη, αισθάνεσαι έντονο φούσκωμα στο στομάχι, ενώ ο οργανισμός δυσκολεύεται να διασπάσει τις τροφές, με αποτέλεσμα να χάνονται βιταμίνες και μέταλλα από τον οργανισμό μας. Τέλος, τρώγοντας γρήγορα και χωρίς να μασάς καλά το φαγητό σου δεν χορταίνεις, τρως περισσότερο από όσο πρέπει και επιβαρύνεις τον μεταβολισμό σου!

Read More

And More