Μια εικόνα… χίλιες δίαιτες!

Κι όμως, όταν μιλάμε για δίαιτα, αυτή και μόνο η φωτογραφία αρκεί για να ξέρεις πως θα αδυνατίσεις. Είναι η γνωστή σε όλους πυραμίδα της διατροφής και από τη βάση της ως την κορυφή σου δίνει μια σαφέστατη εικόνα των τροφίμων που πρέπει να έχεις στο τραπέζι σου και σε τι συχνότητα. Όσο πιο χαμηλά, τόσο πιο συχνά πρέπει να βρίσκονται στο μενού, ενώ ανεβαίνοντας μέχρι την κορυφή καταλαβαίνεις πως τα… ρετιρέ είναι για λίγες και εκλεκτές στιγμές.

Σημείωσε τα τρία βήμτα που με βάση την πυραμίδα θα σε βοηθήσουν να… αποκρυπτογραφήσεις το μυστικό της δίαιτας.

1. Βάλε στην καθημερινότητά σου τα γαλακτοκομικά, τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι τα κύρια τρόφιμα που προσφέρουν στον οργανισμό όλα τα εφόδια για τις ζωτικές λειτουργίες του. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, ψωμί, ζυμαρικά, δημητριακά ολικής άλεσης και πατάτες είναι σημαντικά για το καθημερινό σου μενού αφού πρέπει να αποτελούν ένα 50-55% της διατροφής σου.

2. “Ανεβαίνοντας” τη διατροφική πυραμίδα, που είναι το Α και το Ω στη διατροφή, μπορείς να καταναλώνεις κρέας και ψάρι δυο φορές την εβδομάδα.

3. Τρόφιμα όπως είναι τα γλυκά, το πρόχειρο φαγητό τύπου fast-food και τα αλμυρά σνακ πρέπει να τα καταναλώνεις όσο το δυνατόν λιγότερες φορές, γιατί είναι πλούσια σε λιπαρά, θερμίδες, ζάχαρη που οδηγούν προοπτικά σε αύξηση σωματικού βάρους.

Read More

And More