Μήπως κόλλησε η ζυγαριά σου; Θα σου πούμε τι ακριβώς συμβαίνει

Κι ενώ εσύ ακολουθείς κανονικά τη διατροφή σου, η ζυγαριά δεν λέει να κατέβει. Κι ενώ εσύ συνεχίζεις την προσπάθεια, αυτό το δαιμονισμένο μηχάνημα σου κάνει πόλεμο. Έχασες κιλά και τώρα σταμάτησες να χάνεις. Και τώρα έχεις εκνευριστεί. Και αναρωτιέσαι. Τι στο καλό συμβαίνει; Αφού εξακολουθείς να βρίσκεσαι σε δίαιτα. Μην αγχώνεσαι φίλη μου. Θα μας απαντήσει ο ειδικός. Ο διατροφολόγος Δρ.Δημήτρης Γρηγοράκης, θα σου δώσει 15 λόγους που μπορεί να φταίνε για το “κόλλημα” της ζυγαριάς σου. Διάβασε και βρες τί μπορεί να ισχύει στη δική σου περίπτωση. Αυτό που έχει σημασία για την ώρα είναι να μην απογοητευτείς και να μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια.

ΟΙ 15 ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΟΛΛΑΕΙ
1.Η ζυγαριά σου έχει αποσυντονιστεί (μπλοκάρει, χαλάσει) και δεν μπορεί να αποδώσει τις πραγματικές μικρές μειώσεις του βάρους σου. Το ίδιο συμβαίνει όταν δεν ζυγίζεσαι σε σταθερή πρωινή ώρα (μετά την τουαλέτα) ή με τα ίδια ελαφριά ρούχα.

2.Αναμονή Περιόδου – Βρίσκεσαι στο μέσο του κύκλου σου.

3.Βιταμινική Ανεπάρκεια – χαμηλός σίδηρος.

4.Δυσκοιλιότητα.

5.Τσέκαρε μήπως τρως μεγαλύτερες ποσότητες από εκείνες που προτείνει η δίαιτά σου.

6.Ίσως κάνεις αντικαταστάσεις τροφίμων που δεν προβλέπονται στη διατροφή που ακολουθείς. Καλό είναι να ρωτήσεις το διαιτολόγο σου πριν πάρεις πρωτοβουλίες.

7.Μήπως τσιμπολογάς ενδιάμεσα στα γεύματα χωρίς να έχεις συναίσθηση της πραγματικής ποσότητας που καταναλώνεις;

8.Παραλείπεις γεύματα νομίζοντας ότι έτσι θα χάσεις περισσότερο. Δεν ισχύει.

9.Λαμβάνεις ακανόνιστα γεύματα (τρως σε μη σταθερές ώρες), οπότε και αποδιοργανώνεις το μεταβολισμό σου. Επίσης, το ίδιο συμβαίνει αν καταναλώνεις κάποιο γεύμα πολύ κοντά στον ύπνο (είτε στο μεσημβρινό, είτε στο βραδινό).

10.Δεν πίνεις αρκετή ποσότητα νερού με αποτέλεσμα να είσαι αφυδατωμένη.

11.Λαμβάνεις αντισυλληπτικά, αντιβιοτικά, κορτικοστεροειδή (κορτιζόνη) ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

12. Έχεις κατακράτηση υγρών λόγω πιθανής γαστρεντερικής διαταραχής (φούσκωμα – πρήξιμο): Δυσπεψία, ευερέθιστο έντερο κλπ.

13.Έχεις χάσει βάρος πρόσφατα οπότε και το σώμα βρίσκεται στη φάση προσαρμογής (αφομοίωσης) των νέων επιπέδων του βάρους σου.

14.Γυμνάζεσαι οπότε και προκαλείται τροποποίηση της σύστασης του σώματός σου (αύξηση μυϊκού ιστού).

15.Εφαρμόζεις μία κατά βάση υδατανθρακική διατροφή.

 

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ
Μην ξεχνάς ότι η διαδικασία του ζυγίσματος αποτελεί ένα “φωτογραφικό” γεγονός. Δηλαδή, η ένδειξη της ζυγαριάς σου κάθε φορά απεικονίζει την κατάσταση του βάρους σου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η οποία και δύναται να τροποποιηθεί (είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω) στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η κατανόηση και αντιμετώπιση των παραπάνω αιτιών είναι βέβαιο ότι θα βελτιώσει ουσιαστικά την ψυχολογία σου και σύντομα θα επιβραβεύσει και με το παραπάνω την προσπάθειά σου!

Read More

And More