Μήπως να συνεχίσεις να περπατάς πάνω στην άμμο;

Τι και αν το ημερολόγιο δείχνει τέλη Αυγούστου, τι και αν τα πρώτα δροσιστικά αεράκια έχουν ξεκινήσει, στην Ελλάδα μέχρι τον Οκτώβριο (τουλάχιστον) έχουμε καλοκαίρι. Και, αυτό από μόνο του είναι ενθαρρυντικό, αφού ο καλός καιρός “ανεβάζει” τη διάθεση μας και την όρεξη μας να γυμναστούμε.

Και μιας που είπα γυμναστική, μη φανταστείς ότι θα κλειστούμε στους τέσσερις τοίχους του γυμναστηρίου, απλά για να χάσουμε τις θερμίδες που πήραμε κατά τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Άλλωστε, στην Ελλάδα το καλοκαίρι διαρκεί τουλάχιστον 9 μήνες. Εντάξει, και τους 30 βαθμούς καλούς τους λες. Οπότε, μήπως να απομακρύνεις λίγο τις σκέψεις σου για το συνηθισμένο διάδρομο του γυμναστηρίου και στη θέση τους να τοποθετήσεις το τρέξιμο, ή έστω το περπάτημα, πάνω στην άμμο;

Ναι, δε στο λέω απλά για να κρατήσεις ζωντανές τις μνήμες του καλοκαιριού, αλλά επειδή το περπατάς ξυπόλητη πάνω στην άμμο έχει, σύμφωνα με νέα έρευνα, ορισμένα αδιαμφισβήτητα οφέλη.

#1 Γυμνάζεις καλύτερα και γρηγορότερα το σώμα σου

Τι και αν πιστεύεις ότι οπουδήποτε και να τρέξεις, θα κάψεις τον ίδιο αριθμό θερμίδων; Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του wellness έρχονται να σε διαψεύσουν, αφού αν επιλέξεις να τρέξεις πάνω στην άμμο, τότε θα αφαιρέσεις από πάνω σου, περίπου 50% μεγαλύτερο ποσοστό θερμίδων (παρακαλώ!) από το αν επιλέξεις να αφεθείς στο διάδρομο του γυμναστηρίου σου. Και αυτό, επειδή το αμμώδες έδαφος είναι ασταθές, απαιτώντας ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να σταθείς όρθια – πόσω μάλλον να τρέξεις ή απλά να περπατήσεις.

#2 Γεμίζεις Βιταμίνη D

Αν και ζούμε σε μία χώρα που τη λούζει καθημερινά ο ήλιος, και εγώ και εσύ και όποιον ρωτήσεις, αν βγεις στο δρόμο, θα διαπιστώσεις ότι έχει διαγνωσθεί με έλλειψη της βιταμίνης D. Όσο οξύμωρο, και αν ακούγεται αυτό, και όμως ισχύει. Για αυτό, μία εκπληκτική και πολύ εύκολη λύση, καθώς συμβαίνει σχεδόν αυτόματα, είναι να ξεχυθείς στην κοντινότερη παραλία και να αρχίσεις το περπάτημα. Έτσι, όχι μόνο γυμνάζεις το σώμα σου, αλλά ταυτόχρονα γεμίζεις τις αποθήκες του οργανισμού σου με τη βιταμίνη D, ρίχνοντας το ποσοστό έλλειψης και αυξάνοντας τη διάθεση σου.

#3 Κάνεις φυσικό spa

Γιατί να τρέχεις μέχρι το κοντινότερο κέντρο αισθητικής, όταν μπορείς να απολαύσεις και τη θάλασσα, αλλά και την περιποίηση που τόσο επιθυμείς; Μελέτες έχουν δείξει ότι, αν επιλέξεις, να είσαι barefoot, κοινώς ξυπόλητη στην άμμο (στη σκιά φυσικά, για να μην πάθεις και εγκαύματα), οι πατούσες θα δεχθούν την ίδια περιποίηση που θα απολάμβαναν σε ένα spa center. Και οικονομικό και αποτελεσματικό.

#4 Βελτιώνεις τη στάση του σώματος σου

Όπως κάθε τύπος άσκησης, έτσι και αυτός, έχει τα οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση με τη γυμναστική. Το περπάτημα στην άμμο, έχει παρατηρηθεί, ότι σε βοηθά να “ισιώσεις” την πλάτη σου, αφού το (ολίγον τι) ανώμαλο έδαφος, επιβάλλει την ισορροπία. Με τη σειρά της, η τελευταία σε βοηθά να έρθεις πιο κοντά στην ιδανική στάση που πρέπει να έχει κάθε σώμα.

Για αυτό, μην το σκέφτεσαι! Φόρα το σορτσάκι σου και ξεκίνα τη γυμναστική πάνω στην άμμο! Κράτα το καλοκαίρι ζωντανό (και μέσα και έξω σου).

Read More

And More