Μπάρες δημητριακών: Η ιδανική στιγμή να τις φας και πότε να τις παραβλέψεις

Όπως και να το κάνουμε οι μπάρες δημητριακών είναι η εύκολη λύση. Προσφέρουν πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και σίγουρα είναι το σνακ που βοηθάει στο αδυνάτισμα, λόγω του ότι έχουν λίγες θερμίδες. Εσύ ξέρεις όμως πότε να τις επιλέγεις και πότε να τις αποφεύγεις; Ας περάσουμε να δούμε…


ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΦΑΣ

1. Όταν θες… κάτι μικρό! Σίγουρα είναι η εύκολη λύση για να καταλαγιάσεις την πείνα σου με κάτι μικρό. Όταν είσαι δηλαδή μέσα στο αμάξι, όταν πας ή όταν γυρνάς από το γυμναστήριο, όταν νιώθεις το στομάχι σου να γουργουρίζει στη δουλειά.

2. Όταν είσαι σε βόλτα! Αν κάνεις μια προσεκτική διατροφή και δεν θες να παραλείψεις γεύματα, τότε οι μπάρες δημητριακών μπορούν να γίνουν ο καλύτερός σου φίλος. Απλά την πετάς μέσα στην τσάντα και την έχεις για την ίδια ή ακόμα και για την επόμενη μέρα.

3. Όταν θες κάτι γλυκό! Θες κάτι γλυκό που δεν θα χαλάσει όμως τη διατροφή σου και δεν θα σε γεμίσει με θερμίδες. Οι μπάρες δημητριακών μπορούν να γίνουν το αθώο σου γλυκάκι ακόμα και αργά το βράδυ.

ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ
Σε γενικές γραμμές είναι καλύτερο να παίρνεις την πρωτεΐνη από μη επεξεργασμένες τροφές και να τις μοιράζεις στα γεύματά σου. Επειδή έφαγες μια μπάρα, δεν σημαίνει ότι έλαβες την ίδια πηγή πρωτεΐνης σαν αυτή του κοτόπουλου ή του σολομού, ούτε σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις skip στα κυρίως γεύματά σου.

Read More

And More