Naomi Campbell: Έτσι διατηρεί την αψεγάδιαστη φιγούρα της η μαύρη γαζέλα της μόδας

Υπάρχουν κάποιοι, λίγοι άνθρωποι εκεί έξω που θα τους αποκαλούσες και βρικόλακες, αφού μοιάζουν σαν να μην γερνάνε ποτέ. Ε, βασίλισσα όλων αυτών των βρικολάκων είναι η Naomi Campbell. Στα 48 της μοιάζει ακόμα πιο όμορφη απ’ ότι έμοιαζε στα 20 της, κι αν την είχες ζήσει τότε που ήταν 20, αυτό θα σου φαινόταν μάλλον ακατόρθωτο, αλλά η μαύρη γαζέλα με καταγωγή από την Αγγλία και την Τζαμάικα, κάνει τα αδύνατα, δυνατά.

Παρακάτω θα σου αναλύσω όλα όσα κάνει η Naomi και μοιάζει καλύτερη απ’ ότι ήταν 33 χρόνια πριν, που ξεκίνησε την θρυλική πλέον καριέρα της. Αν θες ακολουθείς κι εσύ την ρουτίνα της, αν δεν τα καταφέρεις όμως, αποδέξου το πόσο υπέροχο είναι ούτως η άλλως το σώμα σου και ρίξε το φταίξιμο στην μαμά σου, που δεν σου διάλεξε για μπαμπά κάποιον από την Καραϊβική…

Η διατροφή της Naomi

Το super model ξυπνά καθημερινά στις 5 και ξεκινά την ημέρα της χωρίς καφέ, όσο δύσκολο κι αν σου ακούγεται αυτό. Η ίδια δήλωσε σε συνέντευξή της το 2014 πως, “Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί, είναι να πιω ζεστό νερό με λεμόνι και προβιοτικά. Δεν έχω πιει ποτέ μου καφέ, δεν μου αρέσει η μυρωδιά του. Προτιμώ το πράσινο τσάι ή το τσάι βοτάνων”.

Στην ίδια συνέντευξη παραδέχτηκε πως είναι χορτοφάγος και πως αυτό το γεγονός την έχει κάνει να αισθάνεται πολύ καλύτερα. “Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να είμαι χορτοφάγος, αλλά είναι κάτι που αποφάσισα να κάνω. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτό, αλλά αισθάνομαι ελαφρύτερη και έχω μεγαλύτερη ευεξία”.

Είτε μπορείς να δεσμευθείς σε μια χορτοφαγική διατροφή ή όχι, υπάρχουν αδιαμφισβήτητα οφέλη στην αποχή από το κρέας. Η μείωση της πρόσληψης κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και σε μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης εντερικών προβλημάτων ή καρδιακών παθήσεων, εάν βεβαιωθείς ότι έχεις αρκετό σίδηρο, Β6 και Β12 στη διατροφή σου.

Η μαύρη καλλονή, προσέχει πολύ την διατροφή της και αποφεύγει εντελώς την ζάχαρη. “Προσέχω τον εαυτό μου και το τι βάζω στο σώμα μου, προσπαθώ να τρώω καλά και ισορροπημένα. Δεν πλησιάζω την ζάχαρη και πίνω πολύ νερό’. Αντί να καταφεύγει σε ανθυγιεινά σνακ, όταν θέλει να ξεγελάσει την πείνα της, η Campbell προτιμά τα green smoothies, τα οποία της δίνουν και πολύ μεγάλη ενέργεια. Πίνει δύο ή τρία σε καθημερινή βάση.

Παρόλα αυτά όμως, δεν ακολουθεί μια εντελώς αποστειρωμένη διατροφή. Αφού δέχτηκε μεγάλη κριτική για την αποτοξινωτική διατροφή που ακολούθησε πριν από ένα fashion show, το 2013, κατά την οποία έπινε μόνο χυμούς, ομολόγησε σε περιοδικό πως, “Δεν είμαι των άκρων όσο αφορά στην διατροφή. Πρέπει να τρως και τις σοκολάτες και τα πατατάκια σου. Είναι σημαντικό να απολαμβάνεις πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη”.

Η γυμναστική που προτιμά η Naomi

Μέχρι έναν βαθμό, το αγέραστο πρόσωπο της μαύρης γαζέλας, οφείλεται στην γιόγκα και τις πιλάτες. Η γιόγκα βελτιώνει τη ροή του αίματος γύρω στο σώμα και συμβάλλει στη γενική ευεξία του, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Campbell μοιάζει τόσο όμορφη. Έχει παραδεχτεί βέβαια, πως αγαπά πολύ και την zumba. “Όταν δεν δουλεύω, προσπαθώ να πηγαίνω σε ένα μάθημα zumba τα βράδια”.

Υπάρχει όμως, και ένα είδος γυμναστικής που το super model δεν θα κάνει ποτέ. “Μου αρέσει να γυμνάζομαι, αλλά δεν μπορώ να πάω σε ένα γυμναστήριο με μηχανήματα. Με αγχώνουν πολύ”.

Βέβαια, πρέπει να μιλήσουμε και για το προφανές. Πώς κρατά της ρυτίδες μακριά από το πρόσωπό της; “Ενυδατικές κρέμες σώματος, μάσκες ενυδάτωσης-οτιδήποτε έχει να κάνει με ενυδάτωση, ειδικά αν ταξιδεύεις πολύ. Serums, κρέμες για τα μάτια, μανικιούρ, πεντικιούρ… μια γυναίκα πρέπει να προσέχει τον εαυτό της σε εβδομαδιαία βάση”.

Read More

And More