Νερό με Λεμόνι: Τα οφέλη του στον οργανισμό και γιατί πρέπει να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου

Τα οφέλη του νερού στον οργανισμό τα γνωρίζεις. Είναι ο μοναδικός τρόπος να προσφέρεις πλούσια ενυδάτωση εκ των έσω και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να καταναλώνεις δύο περίπου λίτρα την ημέρα. Οι ειδικοί όμως υποστηρίζουν πως το νερό με λεμόνι αποτελεί τον απόλυτο, υγιεινό συνδυασμό. 

Είναι αρκετές οι celebrities που έχουν αποκαλύψει πως ξεκινούν την ημέρα τους με ένα ποτήρι νερό με λεμόνι. Πριν από τον καφέ και το πρωινό τους. Πρόκειται για το μικρό τους μυστικό. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αρνητικά ιόντα που περιέχει το λεμόνι κατά την είσοδο τους στην πεπτική οδό χαρίζουν  έξτρα ενέργεια και φτιάχνουν τη διάθεση. Είναι η κατάλληλη στιγμή άλλωστε να ασκηθείς.

Ποια είναι όμως όλα τα οφέλη και για ποιο λόγο πρέπει να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου; Θα σου εξηγήσω τα πάντα ευθύς αμέσως.

 

Η γεύση σε βοηθά να πίνεις περισσότερο νερό 

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν πίνουν αρκετή ποσότητα νερού μέσα στην ημέρα, μια φέτα ή μερικές σταγόνες λεμόνι σ’ αυτό θα σε βοηθήσουν να το κάνεις με μεγαλύτερη ευκολία και ταυτόχρονα να το απολαμβάνεις. Η κατανάλωση νερού μέσα στην ημέρα, χαρίζει ενέργεια, λαμπερή και υγιή όψη στην επιδερμίδα ενώ βοηθά στην διαχείριση του βάρους. Μην ξεχνάς άλλωστε πως το σώμα αποτελείται κατά 60% από νερό που σημαίνει πως δέρμα, μύες και  εγκέφαλός χρειάζονται σωστή και πλούσια ενυδάτωση.

Η θρεπτική αξία του λεμονιού 

Το λεμόνι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Ενισχύει την κυτταρική ανανέωση και παράλληλα προστατεύει από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν φλαβονοειδή που παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της αντίστασης στην ινσουλίνη με αποτέλεσμα να προλαμβάνουν τη φραγή των αρτηριών. Το λεμόνι επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνη C που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων.  Η συγκεκριμένη υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης C βοηθά επίσης στην απορρόφηση του σιδήρου.  Αυτό σημαίνει πως αν αποφεύγεις το κρέας η κατανάλωση επαρκούς βιταμίνης C είναι σημαντική για τη διατήρηση των επιπέδων σιδήρου και κατά συνέπεια την πρόληψη της αναιμίας. Παράλληλα, το λεμόνι περιέχει βιταμίνη Β6, χαλκό, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και φώσφορο που συμβάλλουν στην σωστή  και καλή πέψη. 

Βοηθά στην απώλεια βάρους 

Το λεμόνι μειώνει τη συσσώρευση λίπους, αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη και μειώνεις την «κακή». Σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και άσκηση μερικά ποτήρια νερό με λεμόνι την ημέρα θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχος σου. Παρ’ όλα αυτά δεν πρέπει να το παρακάνεις. Αυτό σημαίνει πως μια φέτα λεμόνι σε 1/2 λίτρο νερό ή μερικές σταγόνες χυμού είναι αρκετά. Η υπερβολική ποσότητα υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει παλινδρόμηση οξέος. 

 

 

 

 

Read More

And More