New Fitness Blog: “Ηρωίδες με… κολάν!”

Ένα από τα συνήθη χαρακτηριστικά του Beach Volley αποτελεί η αγωνιστική μας περιβολή. Άλλαξαν όμως οι κανόνες που μιλούσαν για αυστηρή χρήση μαγιό και έχει προκληθεί… αναστάτωση! Η FIVB (Παγκόσμια Ομοσπονδία) ανακοίνωσε ότι πλέον μπορούμε ν’ αγωνιζόμαστε και με κοντά κολάν, επιλογή προαιρετική, που έγινε με γνώμονα να μπορεί να εξελιχθεί το άθλημα και στις μουσουλμανικές χώρες.

Οι κανονισμοί μέχρι σήμερα όριζαν το μέγιστο μέγεθος που μπορεί να έχει ένα μαγιό -υπήρξαν μάλιστα φορές που βγήκε μεζούρα στα τουρνουά! Αλήθεια! Για την ομοσπονδία (πράγμα που επιβεβαιώνεται από τους κανόνες της), την τηλεόραση, τους φωτογράφους, τους χορηγούς, όσο μικρότερο, τόσο πιο ευπρόσδεκτο.

Δυνατότητα για μακρύ κολάν υπήρχε σε συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες (κάτω από τους 12ο Κελσίου) ενώ έχει συμβεί, σε παιχνίδια που μεταδίδονταν τηλεοπτικά, να επιμένουν να φοράμε μαγιό, ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Πάντα υπήρχε από τις αθλήτριες αντίδραση σε αυτή την πολιτική, είναι σεξιστική και μας έφερνε πάντα σε δύσκολη θέση. Οι περισσότερες βλέπουν θετικά αυτή την αλλαγή, δηλώνουν όμως ότι θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται με μαγιό, αν και για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Πράγματι όταν αγωνίζεσαι το ζητούμενο είναι να νιώθεις άνετα και το μαγιό είναι το καταλληλότερο για να αγωνίζεσαι στην παραλία. Πάντως, προς τέρψη των… θεατών, καμία ομάδα δεν έχει προβεί, ακόμα, σε εφαρμογή της νέας επιλογής.

Read More

And More