Νιώθεις περίεργα το στομάχι σου; Με αυτές τις 7 τροφές θα νιώσεις καλύτερα!

Έχεις φούσκωμα, νιώθεις ενοχλήσεις και πόνο στο στομάχι; Επειδή αυτή η περίοδος θέλει ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά στη διατροφή σου -ξέρεις πως πρέπει να είναι καθαρή και απλή, σου έχουμε εδώ 7 τροφές που βοηθούν πολύ στο να νιώσεις σύντομα καλύτερα. Μάθε λοιπόν πως αυτά τα τρόφιμα “απαλύνουν” τον πόνο του στομαχιού.

-Μπανάνες: Χωνεύονται εύκολα και δεν “ερεθίζουν” το στομάχι. Χάρη στην πηκτίνη που περιέχουν, βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου.

-Παπάγια: Τρώγοντας παπάγια, διευκολύνεται η χώνεψη, η δυσπεψία και η δυσκοιλιότητα. Τα μαγικά συστατικά για όλα αυτά είναι τα ένζυμα παπαΐνη και χυμοπαπαΐνη, που διασπούν τις πρωτεΐνες και δημιουργούν ένα υγιές όξινο περιβάλλον στο στομάχι. Ακόμα και το εκχύλισμα παπάγιας βοηθά σε περίπτωση που δεν βρίσκεις το φρούτο.


-Λευκό ρύζι:
Αυτό ίσως το ξέρεις, ότι όταν νιώθεις ανακατωσούρα, στέρεες τροφές όπως ρύζι λευκό, ψωμί λευκό και βραστές πατάτες, βοηθούν να νιώσεις καλύτερα. Γιατί αυτά τα τρόφιμα απορροφούν τα υγρά και έτσι βοηθούν στη διάρροια. Μην προσθέσεις όμως σάλτσες πάνω τους γιατί θα ανακατέψουν χειρότερα το στομάχι!

-Τζίντζερ: Βοηθά πολύ στο να διώξεις τη ναυτία ενώ βελτιώνει την πεπτική λειτουργία. Η συνιστώμενη δόση είναι 4γρ. τζίντζερ ημερησίως. Επίσης μπορείς να μασήσεις λίγο φρέσκο τζίντζερ ή να φας κάτι γλυκό με τζίντζερ. Μια καλή λύση επίσης είναι το ζεστό νερό με φρέσκο τζίντζερ μέσα.

-Σάλτσα μήλου: Όπως οι μπανάνες έτσι και τα μήλα είναι καλή πηγή πηκτίνης, που μειώνει το σύμπτωμα της διάρροιας. Καλύτερα να φας σάλτσα μήλου μιας και είναι πιο εύπεπτη από ολόκληρα τα μήλα.

-Βότανα: Εκτός από το ζεστό τσάι, η πιπερόριζα και το χαμομήλι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες στο στομάχι. Και τα δύο βοηθούν στη ναυτία και ανακουφίζουν από πόνους στο στομάχι.

-Γιαούρτι: Πολλά γαλακτοκομικά μπορεί να “αναστατώσουν” το στομάχι αλλά μια μικρή ποσότητα από απλό γιαούρτι, μπορεί να έχει αντίθετο αποτέλεσμα! Απλά σιγουρέψου ότι έχουν προβιοτικά γιατί έτσι αυξάνεται ο αριθμός των καλών βακτηρίων στο έντερό σου, βοηθώντας ταυτόχρονα την πέψη και το ενοχλητικό εκείνο συναίσθημα του φουσκώματος. Ιδανικά διάλεξε βιολογικό απλό γιαούρτι!

Read More

And More