Οι τροφές που πρέπει να φας αν κάνεις jogging!

Η άσκηση θέλει και τη σωστή διατροφή! Δύο χαρακτηριστικά που συνδέονται άμεσα μεταξύ τους και μπορούν να γίνουν ο κατάλληλος συνδυασμός για να αποκτήσουμε μια τέλεια σιλουέτα και ένα σώμα γεμάτο ενέργεια.

Αν ανήκεις στη running κοινότητα, θα έχεις παρατηρήσει πολλές φορές πως το σώμα σου καταπονείται, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει ή ακόμα χειρότερα οι κόποι σου δεν έχουν αποτελέσματα. Όλα αυτά γιατί όμως; Γιατί πρέπει από σήμερα κιόλας να εντάξεις στη διατροφή σου τις παρακάτω τροφές, που θα σου δώσουν απλόχερα ενέργεια, θα δυναμώσουν τους μύες σου και θα ενισχύσουν το μεταβολικό σου ρυθμό. Πάμε να δούμε αυτά τα magic foods λοιπόν!

1. Λιναρόσπορος
Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι τα Ω3 λιπαρά οξέα μειώνουν τον πόνο στους μύες και τις φλεγμονές στο σώμα, κάτι που αντιμετωπίζουν συχνά όσοι τρέχουν. Ο λιναρόσπορος λοιπόν είναι μια πηγή πλούσια σε αυτά τα λιπαρά, καθώς και σε φυτικές ίνες που θα σου προσφέρουν ενέργεια και θα βοηθήσουν το πεπτικό σου σύστημα. Μπορείς να τον προσθέσεις σε φρουτοσαλάτες, smoothies ή στα δημητριακά, αρκεί να είσαι προσεκτική με την ποσότητα, καθώς περιέχει αρκετές θερμίδες.


2. Γιαούρτι

Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και ένα εύκολο σνακ που μπορείς να επιλέξεις κάθε ώρα της ημέρας. Ένα κεσεδάκι περιέχει λίγες θερμίδες και μπορεί να σου προσφέρει 110 γραμμάρια πρωτεΐνης, αρκετή ποσότητα δηλαδή για να ενισχύσεις τους μύες σου.


3. Φασόλια

Περιέχουν αυτό που λέμε εμείς “καλά” λιπαρά και αρκετή πρωτεΐνη, ώστε να μειώσεις τη χοληστερόλη και να “χtίσεις” τους μύες σου. Μπορείς να τα προτιμήσεις σαν σαλάτα ή να τα προσθέσεις σε ένα wrap.


4. Γλυκοπατάτα

Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και Β-καροτίνης, η γλυκοπατάτα προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη σωστή λειτουργία και υγεία των μυών. Επίσης, περιέχει υδατάνθρακες που προσφέρουν ενέργεια, μαγνήσιο και κάλιο, στοιχεία εξίσου σημαντικά για την αναδόμηση των μυών. Σαν γνήσια fitness κορίτσια τις επιλέγουμε βραστές ή ψητές και όχι τηγανιτές.


5. Μπανάνα

Ένας γρήγορος τρόπος να πάρεις ενέργεια πριν ξεκινήσεις το τρέξιμο. Τα φυσικά σάκχαρα της μπανάνας θα σε “ανεβάσουν” και εντός 15 λεπτών θα νιώθεις γεμάτη ζωντάνια.


6. Quinoa

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως quinoa, σιτάρι ολικής άλεσης και βρώμη, απορροφούνται αργά από τον οργανισμό προσφέροντας σταθερά ενέργεια στο σώμα. Τέλος, οι σύνθετοι υδατάνθρακες χαρακτηρίζονται από τα υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης, που όπως σου ανέφερα και πιο πάνω είναι απαραίτητα για τους μύες.

Κράτα το

Read More

And More