Οι Ypertrofes™ δείχνουν έναν ξεχωριστό δρόμο προς την ευεξία και την ενέργεια!

Η όλο και συνεχιζόμενη αναζήτηση τροφών που μπορεί να καλύψουν μια σειρά ανθρώπινων αναγκών που σχετίζονται με την διατροφή εχει φέρει στο προσκήνιο μια ομάδα τροφών που διαθέτουν ξεχωριστές ιδιότητες από πολλές άλλες τις οποίες τις καταναλώνουμε καθημερινά, και οι οποίες έχουν λάβει το όνομα Υπερτροφές, καθώς μόνο αυτός ο όρος μπορεί να τις χαρακτηρίσει.

Αυτές οι τροφές περιλαμβάνουν μια σειρά από φρούτα, βότανα, φύκια και λαχανικά τα οποία ξεχωρίζουν εξαιτίας της περιεκτικότητας τους σε θρεπτικά συστατικά, όπως είναι οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία καθώς και άλλα συστατικά, τα οποία διαθέτουν στην σύνθεσή τους σε ξεχωριστές ποσότητες. Είναι ιδιαίτερα τρόφιμα καθώς δεν μπορούν να βρεθούν πολλές φορές στην φυσική τους μορφή αφού είναι μεγάλη η ευαισθησία τους, μιας και τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται μόνο σε τροπικές περιοχές και η μεταφορά τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη, οπότε και πολλά από τα θρεπτικά τους συστατικά μπορεί να χαθούν κατά την διαδικασία μεταφοράς τους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουν βρεθεί εναλλακτικοί τρόποι προσφοράς τους, όπως είναι οι σκόνες, οι αποξηραμένοι καρποί, οι κόκκοι και μια πλειάδα άλλων μορφών.

Συμπερασματικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό οτι τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλύτερος αριθμός ατόμων έχει στραφεί στη κατανάλωση προϊόντων που ανήκουν σε αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία τροφίμων καθώς όλοι συνειδητοποιούν πόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη που έχει κάθε ανθρώπινος οργανισμός για μεγαλύτερη πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων καθώς μέσω της διατροφής είναι πλέον δύσκολο να καλυφτούν όλες οι ενεργειακές ανάγκες του ανθρώπου.

Σε τι όμως διαφέρουν οι Υπερτροφές από τα κοινά φρούτα και λαχανικά;
Μέσα από την κατανάλωση μιας Υπερτροφής, η οποία εξαιτίας της μορφής της έχει την ευελιξία της χρήσης, μπορούμε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα συστατικά που είναι σημαντικά για την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού, προσφέροντας ενέργεια και ευεξία καθώς και προστασία από μια σειρά καταστάσεων που μπορεί να προκαλέσουν την απορύθμιση του οργανισμού. Οι τροφές αυτές απευθύνονται σε άτομα που θέλουν να ενισχύσουν την ενέργεια τους, την αντοχή τους, την άμυνα του οργανισμού τους, ενώ πολλές από αυτές τις τροφές απευθύνονται και στην ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας.

Κάθε μια από τις Υπερτροφές διαθέτει και κάποιες ξεχωριστές δυνατότητες. Ο σπόρους του Chia έχει αναφερθεί για την πληθώρα θρεπτικών συστατικών που περιέχει, καθώς είναι πλούσιος σε Λιπαρά οξέα, Βιταμίνες, Σίδηρο, Ψευδάργυρο, Ασβέστιο και Μαγνήσιο. Ξεχωριστή είναι και η ιδιότητα του να μετατρέπεται σε γέλη με την ανάμειξή του με νερό, αντικαθιστώντας με αυτό τον τρόπο τα λιπαρά μέσα στη διατροφή. Βοηθά ταυτόχρονα το σώμα να διατηρήσει τα υγρά του και τους ηλεκτρολύτες, σχηματίζοντας αυτή την γέλη στο στομάχι το οποίο επιβραδύνει την μετατροπή των υδατανθράκων σε ζάχαρη, και βοηθά στην οικοδόμηση των μυών και άλλων ιστών.

Παράλληλα, άλλες Υπερτροφές μπορεί να ξεχωρίζουν εξαιτίας της ποσότητας τους σε θρεπτικά στοιχεία, όπως είναι το Mucuna Pruriens έχει αναφερθεί για την ξεχωριστή του ποσότητα σε Βιταμίνη C, η οποία είναι πολύ υψηλότερη από αυτή που διαθέτει το κοινό μας πορτοκάλι και λεμόνι. Ενώ, το Ashwagandha, μια ιδιαίτερη Υπερτροφή και αυτή, μπορεί να προωθήσει την ζωτικότητα και την νεανικότητα σε έναν οργανισμό, ενώ μπορεί να ληφθεί και για την αντιμετώπιση της κόπωσης, αυξάνοντας τις αντοχές του οργανισμού, πολλές φορές γίνεται και αναφορά στην σεξουαλική αναζωογόνηση που μπορεί να προσφέρει.

Εντυπωσιακή Υπερτροφή είναι και το Lucuma, ένα φρούτο με επουλωτικές δυνατότητες, που στην σύνθεσή του περιέχει συστατικά, όπως είναι οι Βιταμίνες του Συμπλέγματος Β, Σίδηρο, Μαγνήσιο, Ασβέστιο, Φώσφορο, σε σημαντικές ποσότητες ενισχύοντας με αυτών τον τρόπο την καλή λειτουργία των οστών. Συνεισφέρει στην αναγέννηση των ιστών, καθώς επίσης αναφέρεται και ως ένα συστατικό το οποίο διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Ξεχωριστή είναι και η Red Banana, αφού διαφέρει από την κοινή μας μπανάνα στην ποσότητα θρεπτικών συστατικών, επειδή η περιεκτικότητα σε κάλιο είναι πολύ υψηλότερη, όπως και το Βήτα-Καροτένιο, και η οποία βοηθά στην καλύτερη αντιμετώπιση πεπτικών προβλημάτων και διαταραχών. Το κάλιο βοηθά στην λειτουργία των μυών και στην ισορροπία των επιπέδων των υγρών του σώματος.

Οι υπερτροφές εξαιτίας αυτών των ποσοτήτων σε θρεπτικά συστατικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα συμπλήρωμα διατροφής μεμονωμένα, αλλά προσφέρουν την δυνατότητα συνδυαστικής χρήσης παρέχοντας ακόμα μεγαλύτερα οφέλη στον οργανισμό.

Μία ξεχωριστή σειρά με Υπερτροφές παρέχεται από την σειρά Ypertrofes™, προσφέροντας μια προϊόντα όπως είναι το Barley grass, Cacao Nibs, Red Maca Powder, Goji, Red Banana, Red Banana Flakes και μια σειρά από άλλα προϊόντα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να διατηρηθούν όλα τα αξιοθαύμαστα συστατικά που περιέχουν στην σύνθεσή τους. Παρέχονται σε μια σειρά από μορφές όπως είναι οι σκόνες, αποξηραμένες μορφές, ολόκληροι καρποί προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο την δυνατότητα συνδυαστικής χρήσης. Μέσα από την λήψη τους μπορούμε να αισθανθούμε την πληρότητα που μπορεί να προσφέρει μια «Υπερτροφή» και να τις κάνουμε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής.

Read More

And More