Όλα τα μοντέλα κάνουν Spinning Classes. Και μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί!

Θέλω για ένα λεπτό να αφήσεις ό,τι κάνεις και να με ακούσεις προσεκτικά: Ο καιρός περνάει πολύ γρήγορα και, χωρίς καν να το καταλάβεις, βρισκόμαστε στα μέσα προς τέλη Νοεμβρίου. Και αυτό σημαίνει ένα πολύ απλό πράγμα: Ότι σε έναν περίπου μήνα έχουμε Χριστούγεννα. Δηλαδή, έχουμε μόλις 35 ημέρες στη διάθεση μας για να χάσουμε τα κιλά που θέλουμε, για να τα πάρουμε… ξανά τις γιορτινές ημέρες. Win To Lose, δηλαδή, η κατάσταση, αλλά δε μας πειράζει καθόλου, αφού το περιμένουμε και το μελομακάρονο και τον κουραμπιέ μας.

Πέρα, όμως, από τη δίαιτα, τι άλλο μπορείς να κάνεις για να χάσεις αυτά τα ενοχλητικά, μερικά κιλά, που, όσο και να προσπαθείς δε λένε να σου αδειάσουν τη… γωνιά; Μα,φυσικά, να αρχίσεις τη γυμναστική. Ξέρω. Από τη μία, δεν έχεις ούτε χρόνο και ούτε όρεξη. Από την άλλη, είναι το New Year’s Resolution. Και αυτή τη χρονιά. Πώς σπάμε κάθε χρόνο το ρόδι; Έτσι, και αυτό το έθιμο.

Γιατί, όμως, να περιμένεις μέχρι του χρόνου, όταν μπορείς να ξεκινήσεις τώρα; Αν έχεις φορέσει, ήδη, τα αθλητικά σου, ξεκίνα το spinning. Εκείνο το υπέροχο class, που σε κουράζει πολύ, αλλά σου χαρίζει το σώμα που επιθυμείς. Και, αυτό γιατί:

– Θα κάψεις γρήγορα το λίπος που σε ταλαιπωρεί. Και σαν να μην έφθανε αυτό, μετά τα πρώτα λεπτά πόνου, η προπόνηση είναι άκρως διασκεδαστική. Έρευνες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο είδος άσκησης κάνει το μεταβολισμό σου να τρέχει σαν τη Formula 1 και το κοιλιακό λίπος να αποτελεί μία κακή ανάμνηση. Μία συνεδρία (που διαρκεί μία ώρα) μπορεί να σε βοηθήσεις να κάψεις μέχρι 500 θερμίδες. Καθόλου άσχημα, ε;

– Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες αερόβιες ασκήσεις, γυμνάζει και τους κοιλιακούς σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διατηρείς τους μύες της κοιλιάς σφιγμένους όσο κάνεις πηδάλιο. Πίεσε και επίπεδη κοιλιά καλώς ήρθες στην παρέα μας.

– Θωρακίζει την καρδιά σου. Ναι, πολλές ασκήσεις έχουν αυτό το θετικό, όμως, το spinning, σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα το κάνει πιο αποτελεσματικά από κάθε άλλη. Και αυτό γιατί, το spinning class περιλαμβάνει απότομες εναλλαγές στην ένταση της άσκησης και, κατ’ επέκτασιν, της καρδιάς σου. Έτσι, γίνεται ατσαλένια.

– Αποκτάς καλύτερη στάση του σώματος. Αν νομίζεις ότι η συγκεκριμένη άσκηση σε βοηθά απλά στην καύση λίπους, τότε κάτι δε ξέρεις πολύ καλά. Όσο κάνεις ποδήλατο, σφίγγονται οι μύες της πλάτης και των ποδιών, αποκτώντας την πολυπόθητη γράμμωση, αλλά και καλύτερη στάση σώματος. Υ.Γ. Μαμά, δε θα χρειαστείς να ξαναφωνάξεις.

– Αισθάνεσαι χαρούμενη. Και για αυτό δεν ευθύνονται μόνο οι ενδορφίνες που εκκρίνονται μετά, αλλά και κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Αν έχεις πάρει μέρος σε ένα spinning class, τότε γνωρίζεις (από πρώτο χέρι) ότι η μουσική που ακούγεται από τα ηχεία είναι κάτι παραπάνω από χορευτική και η ένταση της σε εμποδίζει να φωνάξεις “βάλτο τέρμα” – γιατί πολύ απλά δεν πάει υψηλότερα.

Για αυτό, βάλε το spinning στη ζωή σου και δες το σώμα και τη ψυχολογία σου να αλλάζουν!

Read More

And More