Πας εκδρομή; Τα σνακ που πρέπει να επιλέξεις για να “προστατεύσεις” τα κιλά σου!

Αυτό που έχουμε πει άπειρες φορές είναι ότι οι διακοπές και οι χαλαρές στιγμές είναι άμεσα συνδεδεμένες με το φαγητό και το αλκοόλ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι μια τεράστια παγίδα και η αιτία για να αυξηθεί το βάρος ή το λίπος στο σώμα σου.

Ας περάσουμε τώρα στο “ψητό”. Αυτή την εποχή τα σαββατοκύριακά σου καλύπτονται κυρίως από εκδρομές στη θάλασσα ή εξορμήσεις στη φύση, που θα σε βγάλουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Όλα αυτά για ακόμα μια φορά συνδέονται με το φαγητό και τα σνακ που θα πάρεις στη διάρκεια του ταξιδιού, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται να περάσεις τόσες ώρες πεινασμένη και με το στομάχι σου να γουργουρίζει. Το πρόβλημα είναι όμως ότι οι επιλογές των σνακ που κάνουμε πολλές φορές γίνονται οι εχθροί στη διατροφή μας και ο λόγος που θα αυξήσουμε το βάρος μας. Τι πρέπει να επιλέγουμε όμως για να είμαστε αδύνατες και χορτάτες την ώρα του ταξιδιού; Ο λόγος στους διατροφολόγους…


ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΣΗ: Μανάβικο

Πες ναι στα φρούτα, καθώς είναι “εύκολα” στην κατανάλωση. Ως γνωστόν, χαρακτηρίζονται από φυτικές ίνες και νερό, κάτι που θα σε κρατήσει ενυδατωμένη και χορτάτη για αρκετή ώρα, και είναι φορτωμένα με καλούς υδατάνθρακες που θα σου προσφέρουν ενέργεια, όση ώρα κι αν οδηγείς. Τέλος, μια άλλη καλή λύση είναι οι ξηροί καρποί που περιέχουν πρωτεΐνες, καλά λιπαρά και αποβάλουν το φούσκωμα.


ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ: Εστιατόριο

Καλό θα ήταν να αποφύγεις τα burgers και τις τηγανιτές πατάτες, που θα γεμίσουν με θερμίδες το σώμα σου και θα δυσκολέψουν την πέψη. Προτίμησε μια σαλάτα με ψητό κοτόπουλο, που παρέχει απλόχερα ενέργεια και πρωτεΐνες και μπορεί να διατηρήσει γεμάτο το στομάχι σου για αρκετή ώρα.


ΤΡΙΤΗ ΣΤΑΣΗ: Φαρμακείο

Ως γνωστόν, τα φαρμακεία πωλούν μπάρες δημητριακών με πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, τα οποία είναι τα must μυστικά στην απώλεια βάρους.



ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑΣΗ: Μίνι μάρκετ

Μπορείς να καταλαγιάσεις την πείνα σου με σνακ χαμηλά σε θερμίδες, όπως ριζογκοφρέτα, γιαούρτι και τυρί με λίγα λιπαρά. Μην ξεχάσεις να προμηθευτείς με νερό, ώστε να διατηρείς το σώμα σου ενυδατωμένο.

Read More

And More