Πες μου πως κοιμάσαι, να σου πω τι μαξιλάρι να επιλέξεις!

Είναι απαραίτητο για να κοιμηθείς… πιο σημαντικό ακόμη και από τον σύντροφό σου!
Ε, λοιπόν το μαξιλάρι έχει κι αυτό τα μυστικά του για να εξυπηρετεί τις ανάγκες σου… Η βασική λειτουργία ενός μαξιλαριού – εκτός φυσικά από τον μαξιλαροπόλεμο όταν είσαι πιτσιρίκι (ή και όχι τόσο πιτσιρίκι) – είναι να προσφέρει στο σώμα αυτό που λέμε ουδέτερη στάση! Δηλαδή να στηρίζει το κεφάλι ώστε να μην πεφτει πολύ πίσω, ούτε να ανασηκώνεται πιο ψηλά από την ευθεία της σπονδυλικής στήλης.

Έτσι, ανάλογα με τον τρόπο που συνηθίζεις να κοιμάσαι, οι ειδικοί λοιπόν συμβουλεύουν:

Για εσένα που κοιμάσαι ανάσκελα: Διάλεξε λεπτό μαξιλάρι, ώστε το κεφάλι σου να μην ανασηκώνεται πολύ ψηλά. Για εσένα ιδανική επιλογή είναι εκείνα τα μαξιλάρια (τα λεγόμενα ανατομικά) με το “κοίλο μέρος” περίπου στο μέσο τους, που δημιοργεί ένα επιπλέον εξόγκωμα στο κάτω μέρος για να στηρίζει τον λαιμό και τον αυχένα σου.

Για εσένα που κοιμάσαι στο πλάι
: Εσύ χρειάζεσαι πιο παχύ και σκληρό μαξιλάρι που θα γεμίσει το κενό μεταξύ του αυτιού και του κάτω ώμου. Για να μην πέφτει το κεφάλι και έχεις την αίσθηση ότι κρέμεται όλη νύχτα, ούτε όμως και να πιέζεται προς τα επάνω.

Για εσένα που κοιμάσαι μπρούμυτα: Αναζήτησε ένα πολύ, πολύ λεπτό μαξιλάρι. Στην πραγματικότητα δεν έχεις ανάγκη από μαξιλάρι που να στηρίζει το κεφάλι. Από την άλλη ίσως πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να τοποθετήσεις το μαξιλάρι κάτω από το στομάχι σου, ώστε να αποφύγεις πόνους στη μέση.

Πηγη: WebMD

Read More

And More