Αιδοιοπλαστική: Για δυσμορφίες και ενοχλητικές παραμορφώσεις

Αιδοιοπλαστική: Για δυσμορφίες και ενοχλητικές παραμορφώσεις | tlife.gr

Μια πλαστική στα γεννητικά όργανα, γίνεται βέβαια για αισθητικούς λόγους, συνήθως όμως αυτοί συνοδεύονται από διάφορα προβλήματα που μια δυσμορφία ή παραμόρφωση μπορεί να προκαλέσει τοπικά.

«Οι συνήθεις υποψήφιες ασθενείς είναι κυρίως αυτές οι οποίες εμφανίζουν μακριά και χαλαρά, μικρά και μεγάλα χείλη του αιδοίου. Αυτό προκαλεί συνήθως ερεθισμό, ερυθρότητα, πόνο και δυσφορία κατά την σεξουαλική πράξη» εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης. Επίσης, μια γυναίκα ενδέχεται να επιθυμεί την αισθητική παρέμβαση, μετά από μια γέννα, όπου ο τοκετός ήταν φυσιολογικός με αποτέλεσμα την χαλάρωση στα χείλη του αιδοίου.

Παράλληλα με την αιδοιοπλαστική, ο γιατρός μπορεί να διορθώσει παλαιότερες ουλές στην περιοχή, συγγενείς ασυμμετρίες, αλλά και μικρή λιποαναρρόφηση του εφηβαίου. Αυτή η τελευταία επιβάλλεται σε κάποιες περιπτώσεις, όπου υπάρχει εξεσημασμένη εναπόθεση λίπους, κάνοντας υπερβολική την προβολή της περιοχής του εφηβαίου ακόμα φορώντας και ένα στενό τζίν.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ
Η νάρκωση είναι τοπική και όχι ολική και η γυναίκα δεν θα χρειαστεί να νοσηλευτεί καθόλου στην κλινική. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 2 ώρες και στη συνέχεια η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της. Οι τομές γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτονται από τις φυσιολογικές πτυχές του αιδοίου, ενώ τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και δεν χρειάζονται αφαίρεση.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ
Φυσικά θα πρέπει η ασθενής να είναι ιδιαίτερα προσεκτική τις πρώτες ημέρες μετά την εγχείριση. Μπορεί κανείς να επιστρέψει στις καθημερινές τις ενασχολήσεις άμεσα!

– Απαγορεύεται η σεξουαλική πράξη για 7-10 ημέρες
– Η αισθητικότητα στην περιοχή παραμένει αναλλοίωτη και χρειάζεται να τοποθετηθεί κάποιος επίδεσμος

– Αποφυγή μπάνιου για 24 ώρες μετά την επέμβαση
– Αποφυγή χρήσης στενών εσωρούχων για 1-2 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

– Παρακολούθηση συγκεκριμένης διατροφής, αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ και καπνίσματος. Το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες επιπλοκές και σε αργή επούλωση.

– Αποφυγή της χρήση ταμπόν για 4-6 εβδομάδες μετά την επέμβαση

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός κίνδυνος, οποίος και μπορεί να προκύψει από την εγχείριση. Καλό είναι να συζητήσεις με τον γιατρό σου για κάθε πιθανή αλλεργία σε φάρμακα και τροφές πριν από την εγχείριση. Το πρήξιμο που μπορεί να υπάρχει στην περιοχή υποχωρεί μετά από 2 με 3 ημέρες.

READ more