Λιποπλαστική χεριών! Δείξε τα χέρια σου…

Όσο μεγαλώνει μια γυναίκα, μπορεί να διατηρήσει την γοητεία της στο ακέραιο με το κατάλληλο styling και περιποίηση. Πολλές φορές η σκληρή δουλειά ή ακόμη και οι δουλειές του σπιτιού φθείρουν τα χέρια! Ο Dr. Ιωάννης Λύρας εξηγεί πως με μια απλή και γρήγορη επέμβαση θα ξαναδώσεις λάμψη και σφρίγος στα χέρια σου.

Πάχυνση των αποστεωμένων χεριών με λίπος από τον ίδιο τον οργανισμό

“Χέρια με λεπτό αφυδατωμένο ή ατροφικό δέρμα, νεύρα και δυνατοί τένοντες, οστά, γάγγλια και άλλα ανατομικά στοιχεία μπορούν να προδώσουν την ηλικία μας και να πουν στον απέναντί μας πόσο χρονών είμαστε είμαστε ή ακόμη και το αν η εργασία μας, μας ταλαιπωρεί και μας καταναλώνει, φθείροντας μας με το χρόνο” τονίζει ο Πλαστικός Χειρουργός κ. Λύρας και σημειώνει “Η πιο απλή λύση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα είναι το να τοποθετήσουμε δικό μας λίπος από άλλη περιοχή του σώματος μας στη ράχη των χεριών”.

Πώς γίνεται η επέμβαση
Πρόκειται ουσιαστικά για λιποπλαστική στα χέρια που δείχνουν “ζαρωμένα” και αποστεωμένα! Το ευτυχές είναι πως η ποσότητα λίπους που χρειάζεται, ακόμη κι αν είναι μικρή, συλλέγεται από όλα εκείνα τα σημεία του σώματος στα οποία η ύπαρξη περιττού λίπους δεν είναι και ιδιαίτερα κολακευτική: “Το λίπος που χρειάζεται είναι περί τα 60 g σε κάθε χέρι. Το λίπος αυτό το βρίσκουμε άφθονο και με καλή ποιότητα σε περιοχές όπως το κάτω μέρος της κοιλιάς, τα γόνατα ή τα αντιαισθητικά ψωμάκια”.

Με την διαδικασία της τοπικής αναισθησίας και μια επέμβαση που δεν διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά, αφαιρείται το απαραίτητο λίπος από την περιοχή που επιλέγει ο γιατρός. Το λίπος τοποθετείται σε ειδικές σύρριγες και υπόκειται σε ειδική επεξεργασία ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πάνω μέρος των χεριών. “Το λίπος πλάθεται εύκολα και καταλαμβάνει τους κενούς χώρους ανάμεσα στα ανατομικά στοίχεια του χεριού. Η τεχνική αυτή τυποποιήθηκε πρόσφατα από το Sydney R. Coleman” εξηγεί ο Πλαστικός χειρουργός Dr. Ιωάννης Λύρας. Η επέμβαση εφαρμογής του λόπους στα χέρια γίνεται στα εξωτερικά ιατρεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αυθημερόν σπίτι του.

Ειναι το αποτέλεσμα μόνιμο;

Αν επιλέξεις να προσωρήσεις σε μια τέτοια επέμβαση, το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει! “Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και η διαδικασία εντελώς ανώδυνη. Το ήμισυ της ποσότητας του λίπους που τοποθετούμε θα απορροφηθεί μέσα σε δύο μήνες, ενώ το υπόλοιπο ήμισυ θα παραμείνει στη θέση του για πάντα”. Με λίγα λόγια το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και διαρκεί…μπορείς φυσικά να ενισχύσεις την αισθητική στο σημείο, με όλες τις μεθόδους μεσοθεραπείας με υαλουρονικό οξύ.

Ο Dr. Ιωάννης Λύρας εξηγεί πως μπορεί αυτή η διαδικασία να συνδυαστεί με κάποια άλλη αισθητική παρέμβαση: “Η μικροεπέμβαση αυτή στα χέρια συμπληρώνει με άριστο τρόπο τις επεμβάσεις ανανέωσης προσώπου ή με λιποπλαστική σώματος”.
Πληροφορίες: Εκδόσεις Κάυκας – “Το Μυστικό της Βραζιλίανικης ομορφιάς” Dr. Ιωάννης Λύρας, Πλαστικός Χειρούργος

Read More

And More