Πως να επανέλθεις στα κιλά σου μετά τις ατασθαλίες του 3ημέρου!

Το ξέρω ότι είχες ανάγκη αυτό το break από την καθημερινότητα και πίστεψέ με όλες το περιμέναμε πως και πως. Το θέμα είναι ότι η χαλάρωση και η ανεμελιά σε έκαναν να αυξήσεις λίγο τον αριθμό της ζυγαριά σου, να προσθέσεις extra λίπος σε επίμαχα σημεία και να χαλάσεις τη δίαιτα και τη γυμναστική που ακολουθούσες τόσο πιστά. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσες εύκολα να αντισταθείς στις πεντανόστιμες επιλογές των εστιατορίων, στο δροσερό παγωτό και στα γευστικά cocktail που υποδέχτηκαν το καλοκαίρι με τον καλύτερο τρόπο.

Σε αυτή τη φάση θέλω να σε καθησυχάσω και όχι να σε αγχώσω. Όλες πέσαμε σε αυτή την παγίδα και δυστυχώς τώρα το πληρώνουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για αυτό; Αυτή τη στιγμή θα ήθελα να μου πεις ευχαριστώ που σε σκέφτηκα και βρήκα για σένα 11 εύκολα tips που θα επαναφέρουν τον αρχικό αριθμό των κιλών σου μέχρι το σαββατοκύριακο. Όχι, αυτά τα tips δεν έχουν στερήσεις και πείνα, είναι απλές και προσεκτικές κινήσεις που εύκολα θα ενταχθούν στην καθημερινότητά σου, αν είσαι αποφασισμένη και αφοσιωμένη!


1.
Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα ποτήρι νερό με λεμόνι. Θα ενυδατώσει τον οργανισμό σου, θα κάψει το λίπος και θα βοηθήσει το στομάχι σου στην πέψη.


2.
Μαγείρεψε στο σπίτι σου ώστε να έχεις τον πλήρη έλεγχο των θερμίδων και των συστατικών. Φυσικά, και το φαγητό στα εστιατόρια μπορεί να σου φαίνεται πιο απολαυστικό, αλλά προγραμμάτισέ το για το επόμενο σαββατοκύριακο.


3.
Πρόσθεσε σε κάθε γεύμα σου φρούτα και λαχανικά. Μπορείς να τα επιλέξεις σαν συνοδευτικό με στο ψητό κρέας ή ψάρι σου, να χορτάσεις και να αποφύγεις τις θερμίδες που περιέχουν τα μακαρόνια, το ρύζι ή πατάτα.


4.
Απόφυγε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και απόλαυσε απλές επιλογές που σου προσφέρει απλόχερα η φύση. Εν ολίγοις, σταμάτα να τρως junk food, πατατάκια και σοκολάτες και προτίμησε κάτι αγνό που θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σου και δεν θα σε “φορτώσει” με θερμίδες.


5.
Κράτησε μακριά τους υδατάνθρακες που προέρχονται από το λευκό ρύζι, μακαρόνια ή ψωμί και επέλεξε τα προϊόντα ολικής άλεσης για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.


6.
Να είσαι τυπική με τη συχνότητα των γευμάτων και να μην τα παραλείπεις για να μειώσεις τις θερμίδες. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μπλοκάρεις το μεταβολισμό σου και να τρως μεγαλύτερες ποσότητες.

7. Απόφυγε τη ζάχαρη και επέλεξε κάποιο υποκατάστατο. Πλέον στην αγορά κυκλοφορούν λιχουδιές με στέβια ή άλλα γλυκαντικά με λίγες θερμίδες.


8.
Ετοίμασε τα ημερήσια σνακ σου από το σπίτι και μην αγοράζεις τροφές από αυτόματους πωλητές ή περίπτερα. Με αυτό τον τρόπο θα παίρνεις λιγότερες θερμίδες και θα τρως πιο υγιεινά.


9.
Αν στο τέλος μια δύσκολης μέρας αποφασίσεις να βγεις το βράδυ, κράτησε τον εαυτό σου μακριά από τον κατάλογο με τα cocktail και προτίμησε απλά ένα ποτήρι κρασί.


10.
Έχε πάντα στη τσάντα σου ένα μπουκάλι νερό για να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου και ενισχύεις τον μεταβολισμό σου. Ξέρεις ήδη ότι ημερησίως πρέπει να καταναλώνεις 1,5 λίτρο νερό.


11.
Επέλεξε τη μουστάρδα, το λεμόνι ή το ξύδι για dressing στη σαλάτα ή στα ψητά σου φαγητά. Η κέτσαπ ή η μαγιονέζα θα γεμίζει το σώμα σου με ζάχαρη και λιπαρά.

Read More

And More