Πώς να μείνεις πιστή στην διατροφή σου όσο είσαι στο γραφείο

Το να κάνεις διατροφή είναι από μόνο του μια μεγάλη απόφαση και καθόλου εύκολη αν ρωτάς εμένα. Θέλει να είσαι συγκεντρωμένη, να έχεις στόχο και πειθαρχία, κάτι που εννοείται πως δεν είναι πάντα τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Κι ας πούμε ότι τα έχεις όλα αυτά, τί γίνεται όταν δουλεύεις όλη μέρα; Πόσο εφικτό είναι να μην ξεφύγεις από το πρόγραμμά σου όταν είσαι έξω από το σπίτι και κάθεσαι 8 ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή;

Παρακάτω ακολουθούν 7 τρόποι για να μείνεις πιστή στην διατροφή σου ακόμα και στο γραφείο

Να έχεις ένα συρτάρι με σνακ
Αν έχεις ένα συρτάρι γεμάτο υγιεινά σνακ, σημαίνει πως δεν θα σηκωθείς να πάρεις τίποτα από τον αυτόματο πωλητή, εκεί γύρω στις 3 που θα πεινάσεις.

Μην υποκύψεις στην πίεση των γύρω σου
Σύμφωνα με έρευνα δυο αμερικανικών πανεπιστημίων, οι γυναίκες τείνουν να μιμούνται τισ διατροφικές συνήθειες των γυναικών γύρω τους. Αυτό σημαίνει πως αν η συνάδελφος του διπλανού γραφείου αποφασίσει να φάει ένα γλυκάκι, ίσως θελήσεις να φας κι εσύ. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, να το γνωρίζεις αυτό για να μπορέσεις να φερθείς ανάλογα.

Έχε κοντά σου ένα μεγάλο μπουκάλι νερό
Όλες ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να πίνουμε νερό, το να πηγαίνουμε συνεχώς στην κουζίνα όμως, μπορεί να καταντήσει ενοχλητικό. Γι’ αυτό επένδυσε σε ένα καλό, μεγάλο μπουκάλι για νερό και έχε το συνεχώς πάνω στο γραφείο σου.

Να μιλάς με υπερηφάνεια για τις νέες σου διατροφικές συνήθειες
Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσουν οι συνάδελφοί σου να σου προσφέρουν γλυκά, καλό θα ήταν να τους πεις ότι πλέον προσπαθείς να τρέφεσαι πιο υγιεινά ή ότι κάνεις δίαιτα. Δεν θέλει πολύ λογική για να καταλάβουν ότι δεν θα πρέπει να σε βάζουν σε πειρασμό.

Γυμνάσου πριν το γεύμα
Εκμεταλεύσου το διάλειμμά σου για να πας για τρέξιμο ή για να κάνεις κάποιες ασκήσεις. Η διάσημη γυμνάστρια Κέιλα Ιτσίνες, προτείνει ναι γυμνάζεσαι αμέσως πριν φας ένα χορταστικό γεύμα.

Να τρως μακριά από το γραφείο σου
Έχει αποδειχτεί πως αν δεν τρως στο γραφείο σου, αυξάνεται η παραγωγικότητά σου, αλλά και ο ενθουσιασμός σου. Το να τρως στο γραφείο σημαίνει, ότι κατά πάσα πιθανότητα δουλεύεις κιόλας ταυτόχρονα και δεν δίνεις σημασία στις θερμίδες που καταναλώνεις ή στο αν χόρτασες πραγματικά.

Read More

And More