Πώς θα ενεργοποιήσω τον μεταβολισμό μου;

Η αποτελεσματική ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας θα πρέπει ουσιαστικά να στηρίζεται σε δύο βασικούς άξονες… Ο πρώτος άξονας είναι οι θερμίδες. Το διατροφολόγιο σας θα πρέπει να περιέχει σχετικά περιορισμένες θερμίδες (μεσοθερμιδικό). Δηλαδή να Κυμαίνεται περίπου στις 1.300 έως και 1.500 θερμίδες δημιουργώντας έτσι ένα ήπιο αρνητικό θερμιδικό ισοζύγιο.
Ο δεύτερος άξονας είναι η σημαντική αντιοξειδωτική περιεκτικότητα του διατροφολόγιου σας σε μονάδες ORAC, βάση των εκτιμώμενων σας αναγκών. Η μέση σύσταση του USDA για το γενικό πληθυσμό είναι 3.000 – 5.000 μονάδες ORAC. Αυτό σημαίνει πως βάσει των προσωπικών σας απαιτήσεων θα πρέπει να προσλαμβάνετε τις συγκεκριμένες μονάδες ORAC που έχετε ανάγκη μέσω της διατροφής σας, από τρόφιμα ανώτατης βιολογικής αξίας. Κατά περίπτωση το διατροφολόγιο σας μπορεί να περιέχει 4.000 – 7.000 μονάδες ORAC. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η καλή λειτουργία των κυττάρων σας και κατ΄ επέκταση του μεταβολισμού σας, ενώ ταυτόχρονα προάγεται η άμυνα του οργανισμού σας και προλαμβάνονται φαινόμενα γήρανσης των ιστών.
Η ανωτέρω θεωρία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη φιλοσοφία της «νέας αντιοξειδωτικής δίαιτας ORAC» πουπεριλαμβάνεται στο νέο μου βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο πουκυκλοφορεί από τις ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις.

Ετικέτες

Read More

And More