Πρωινή γυμναστική: 5 έξυπνα tips για να μην τα παρατήσεις

Εσύ τι τύπος είσαι; Σου αρέσει να ξυπνάς το πρωί ή η στιγμή που ο ήλιος ανατέλλει είναι η αγαπημένη σου για να πέσεις για ύπνο; Είσαι περισσότερο αποδοτική τις πρωινές ή τις βραδινές ώρες; Ποια στιγμή της ημέρας νιώθεις ότι έχεις περισσότερη ενέργεια και όρεξη να τη διοχετεύσεις σε μία δραστηριότητα που σε γεμίζει; Γυμνάζεσαι πρωί ή αργότερα; Εγώ, σαφέστατα, το πρώτο. Δεν είναι εύκολο. Το να γυμνάζεσαι το πρωί θέλει πειθαρχία και πρόγραμμα. Και μερικές συμβουλές για να μην τα παρατήσεις…

Ξυπνητήρι, αυτός ο δαίμονας
Έχεις ακούσει για τα οφέλη της πρωινής γυμναστικής και θέλεις να τα αποκομίσεις. Για να τα καταφέρεις, πρέπει να να αναπτύξεις μία αρκετά στενή σχέση με το κινητό και το ξυπνητήρι σου. Τουλάχιστον, τις πρώτες εβδομάδες. Μετά, το βιολογικό σου ρολόι θα προσαρμοστεί και θα κάνει το θαύμα του. Το μυστικό “κρύβεται” στο να μην αφήσεις στον εαυτό σου περιθώρια για… χουζούρεμα. Ένα περπάτημα μέχρι την κουζίνα και το πρώτο καφεδάκι της ημέρας αρκεί για να σε “ξυπνήσει”.

Θέλει και ο ύπνος την… ενδυμασία του
Τα κατάλληλα ρούχα και την απαραίτητη σπιρτάδα. Ας ξεκινήσουμε, όμως, από τα βασικά: όταν κοιμάσαι, φαντάζομαι ότι φοράς καθαρά ρούχα; Τι θα έλεγες να φορέσεις το καθαρό σορτσάκι που κρατάς για την επόμενη ημέρα να το φορέσεις από βραδύς; Έτσι, θα είσαι κατά το ήμισυ έτοιμη και πρόθυμη την επομένη να κάνεις την προπόνηση σου.

Η ομάδα είναι πάντα καλύτερη από τη μονάδα
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γυμναστείς τις ώρες τις πρωινές. Ένας από αυτούς και το Group Training. Μπορείς να σχηματίσεις μία μικρή ομάδα ατόμων (δεν θα ξεπερνούν τα 4 στον αριθμό) και θέτοντας ο καθένας τους δικούς του στόχους, να αποκτήσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Οι συναθλητές, αλλά και ο coach – που σε ησυχία δε θα σε αφήνει – θα γίνουν το δικό σου κίνητρο. 

Ακολούθησε τη μέθοδο του… εναλλάξ
One day on, one off. Μην ξεχνάς ότι μετά από μία εξαντλητική προπόνηση αντοχής, το σώμα σου χρειάζεται περίπου 24-36 ώρες ανάπαυσης, για να αντικαταστήσει το σώμα σου επαρκώς τα αποθέματα γλυκογόνου που έχουν εξαντληθεί. Για αυτό, Take A Rest και νιώσε καλύτερα!

Το πρωινό το σωστό
Ναι, ξεκινάς τη γυμναστική με πρακτικά άδειο στομάχι, για να κάψεις κυρίως λίπος. Το επίμονο λίπος. Μετά, όμως; Η διατροφή μετά την άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό του σώματός σου ύστερα από μια σκληρή προπόνηση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, εκτός από ένα πρωτεϊνούχο smoothie, μπορείς να δοκιμάσεις ακόμα και σοκολατούχο γάλα. Η αναλογία ανάμεσα σε ζάχαρη, πρωτεΐνη και υδατάνθρακες δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα θετικών στοιχείων που οι ταλαιπωρημένοι σου μύες χρειάζονται. 

 

Read More

And More