Diane:”Πώς να ενεργοποιήσω το μεταβολισμό μου και να πάω στο παλιό μου βάρος;”

Ερώτηση
Είμαι 25 ετών, 1.65μ. ύψος και 48 kg. Ανέκαθεν ήμουν μικροσκοπική και κοκαλιάρα. Πέρα από γεμάτα μπουτάκια, τα οποία πεθαίνω να ξεφορτωθώ. Στις πανελλήνιες πήγα στα 53kg, μετά σταθεροποιήθηκα στα 47kg. Στα 22 έχοντας μια ερωτική απογοήτευση πήγα στα 42kg. Μετά από ένα χρόνο πήγα στα 46kg, όπου ένιωθα πολύ καλά με τον εαυτό μου. Το τελευταίο 6μηνο δεν δουλεύω και δεν πηγαίνω γυμναστήριο λόγω οικονομικών. Τρώω λίγο, αλλά συνήθως βράδυ. Ταξίδευα συχνά για σεμινάρια, πολλές φορές έτρωγα μόνο μια φορά την ημέρα. Να σημειώσω πως πίνω πολύ νερό και πολύ γάλα, σοκολατένιο και μη. Έτσι λοιπόν πήρα 2kg, τα οποία με ενοχλούν. Ξέρω πως το βάρος μου είναι χαμηλό, αλλά εγώ δεν νιώθω καλά με εμένα. Δεν τρώω πολύ, οπότε δεν ξέρω τι να κόψω για να χάσω αυτό το περιττό βάρος. Πώς να ενεργοποιήσω το μεταβολισμό μου και να πάω στο παλιό μου βάρος; Έχω σώμα κλεψύδρα (λεπτή μέση, ώμους ένα τι μεγαλύτερους από τη λεκάνη, η οποία είναι σχεδόν ανύπαρκτη και πιο γεμάτα μπουτάκια).
Diane

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Diane
Σίγουρα για κάποιους το βάρος σου θα ήταν αξιοζήλευτο. Πραγματικά είναι πολύ λίγα τα κιλά που θέλεις να χάσεις, όμως μπορώ να κατανοήσω ότι εσένα είναι αυτά που σε εμποδίζουν στην καθημερινότητα σου. Η κατανομή του σώματός σου, όπως την παρουσιάζεις, είναι τέτοια ώστε αυτά τα δύο μόλις κιλά να φαίνονται πιο έντονα στην περιοχή της περιφέρειάς σου. Αυτό μου δίνει την εντύπωση για περίσσεια λίπους που πιθανόν να παρουσιάζεις σε εκείνο το σημείο.

Η καύση λίπους δεν γίνεται όμως με ένα γεύμα την ημέρα. Αντιλαμβάνεσαι ότι ο οργανισμός για να έχει ενέργεια και ο μεταβολισμός σου να λειτουργεί σωστά χρειάζεται τροφή. Από αυτά που αναφέρεις μάλλον δεν του δίνεις αυτό που χρειάζεται, αλλά ίσως τον αποδυναμώνεις ακόμα περισσότερο. Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα πλήρες πρωινό και μην σταματάς να τηρείς τα γεύματα σου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η ενεργοποίηση της λιπόλυσης γίνεται και με την άσκηση. Αν τα χρήματα σου είναι περιορισμένα σίγουρα 40′ λεπτά περπάτημα θα μπορέσεις να τα εντάξεις στην καθημερινότητα σου. Είμαι σίγουρη ότι κάνοντας αυτή την προσπάθεια για τουλάχιστον δύο μήνες το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

Ιωάννα Βασιλακοπούλου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ: Τι πρέπει να τρως για σύσφιξη στο δέρμα και απώλεια τοπικού λίπους… [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Έφη Δέδε
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ: 10 χρυσοί κανόνες διατροφής και πώς θα τους κάνεις πράξη για να αδυνατίσεις [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

src=/files/Image/Fitness/2014/QANDA/05/QANDABANNER.gif

And More