Γρηγορία: “Είμαι 74 κιλά και μέχρι τα Χριστούγεννα θέλω να χάσω 5 κιλά”

Ερώτηση
Καλησπέρα! Είμαι 74 κιλα και έχω ύψος 1.65. Μέχρι τα Χριστούγεννα, θέλω να χάσω 5 κιλά και τρώω καθημερινά τονοσαλάτα. Το βράδυ τρώω κάτι ελαφρύ στις 9. Νομίζω ότι έχει κολλήσει ο μεταβολισμός μου παρόλο που ο θυρεοειδής μου είναι ρυθμισμένος. Τι πρέπει να κάνω;
Γρηγορία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Γρηγορία,
Όπως έχω καταλάβει από τα λεγόμενά σου, κάνεις λίγα γεύματα την ημέρα και κυρίως είναι ίδια. Αν καταναλώνεις τονοσαλάτα καθημερινά όπως λες, δεν δίνεις την ευκαιρία στον οργανισμό σου να προσλάβει διαφορετική τροφή για να τον προκαλέσεις να κάνει καύσεις. Αν τρως τις ίδιες τροφές συνέχεια, δεν ενεργοποιείται ο μεταβολισμός σου και δεν λειτουργεί σωστά ο οργανισμός γιατί δεν καταναλώνεις όλες τις ομάδες τροφίμων που έχει ανάγκη.
Επίσης πρέπει να εντάξεις στη καθημερινότητά σου περισσότερα γεύματα. Να ξεκινάει η μέρα σου πάντα με πρωινό για να έχεις ενέργεια αλλά και για να ¨δουλεύει¨ ο μεταβολισμός σου από την αρχή της ημέρας.
Στη συνέχεια ανα τακτά χρονικά διαστήματα θα καταναλώνεις διάφορα σνακ όπως μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως, αποξηραμένα φρούτα, ανάλατους ξηρούς καρπούς, ρυζογκοφρέτες, φρέσκα φρούτα, έτσι ώστε να κρατάς συνέχεια ενεργό τον μεταβολισμό.
Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάς καθημερινά να καταναλώνεις 1,5-2 λίτρα υγρών (νερό, χυμοί, ημίπαχο, γάλα, ελληνικό ή στιγμαίος καφέ, τσάι) για να κρατάς ενυδατωμένο τον οργανισμό αλλά και να αυξάνεις την καύση λίπους.

Αθηνά Ρούντου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

And More