Kωνσταντίνα: “Το σωματικό μου λίπος είναι 28%. Πόσο πρέπει να χάσω;”

Ερώτηση
Γεια σας! Είμαι 21 ετών, ζυγίζω 50 κιλά και έχω ύψος 1.55μ. Μέτρησα το λίπος μου και έχω 28%! Ωστόσο το σώμα μου φαίνεται πολύ πιο παχύ από τα κιλά που είμαι και θέλω να χάσω. Πόσα πρέπει να χάσω και τι δίαιτα πρέπει να ακολουθήσω για να πέσει το ποσοστό λίπους; Γυμνάζομαι έξι φορές την εβδομάδα 45 λεπτά αερόβια.
Κωνσταντίνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Κωνσταντίνα, βάσει του ποσοστού λίπους που έχεις για να πιάσεις το απολύτως ιδανικό πρέπει να φτάσεις στο 21-23% το οποίο σημαίνει γύρω στα 3 κιλά λίπους πιο κάτω. Ωστόσο, για να έχεις καλύτερη και πιο ομοιόμορφη κατανομή λίπους στο σώμα, είναι σημαντικό να ακολουθείς συστηματική φυσική δραστηριότητα.

Εφαρμόζοντας τους βασικούς κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής και κάνοντας μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στο καθημερινό σου διαιτολόγιο μπορείς να έχεις πολύ θετικά αποτελέσματα όσον αφορά στην απώλεια βάρους:

-Συγκεκριμένα, εφάρμοσε μικρά και συχνά γεύματα
– Απόφυγε τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη και φρόντισε να καταναλώνεις τρόφιμα από όλες τις ομάδες.
– Απαραίτητα καθημερινά να τρως 5-7 μερίδες φρούτων και λαχανικών, 2 μερίδες γαλακτοκομικών και να καταναλώνεις άφθονα υγρά (νερό, χυμοί, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, ημίπαχο γάλα, τσάι).
– Επιπλέον, μείωσε την προσθήκη ζάχαρης και αλατιού.
– Τέλος, μην ξεχνάς πως ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, γι’ αυτό θα ήταν καλό να ζητήσεις την εξειδικευμένη βοήθεια κάποιου διαιτολόγου, τουλάχιστον στην αρχή της προσπάθειάς σου.

Διονύσης-Άδωνις Πάνος,
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

/

And More