“Ξέρω ότι όσο γυμνάζεσαι, μπορεί να χάνεις πόντους αλλά δύσκολα κιλά! Οπότε ποια είναι η λύση;”

ΕΡΩΤΗΣΗ
Είμαι 29 ετών και μόλις ξεκίνησα γυμναστική. Ξέρω ότι όσο γυμνάζεσαι, μπορεί να χάνεις πόντους αλλά δύσκολα κιλά! Οπότε ποια είναι η λύση; Να μην γυμνάζομαι αν θέλω να αδυνατίσω;
Τούλα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Τούλα,
Η γυμναστική πράγματι συμβάλλει στην απώλεια του σωματικού βάρους. Ωστόσο, η μορφή της άσκησης είναι αυτή που παίζει κυρίαρχο ρόλο στη σύσταση του ανθρώπινου σώματος. Για την επίτευξη απώλειας σωματικού λίπους συνιστάται η αερόβια άσκηση (διάδρομος, χορός), ενώ για την ενδυνάμωση και μυϊκή ανάπλαση η άσκηση με αντιστάσεις είναι καταλληλότερη.

Συνδύασε λοιπόν μια ισορροπημένη διατροφή με αερόβια άσκηση για το πρώτο διάστημα και στη συνέχεια μπορείς να εντάξεις και λίγη αναερόβια με τη μορφή κυκλικού προγράμματος.
Προτίμησε 1 ώρα πριν την άσκηση την κατανάλωση σύνθετων υδατανθράκων (ψωμί ολικής αλέσεως με 1 κομμάτι ημίπαχο τυρί, 1 μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως, φρούτο με 1 μικρή χούφτα ξηρούς καρπούς) και αμέσως μετά συνδύασε την κατανάλωση υδατανθράκων και πρωτεϊνών (αυγό με ψωμί, smoothies με ημίπαχο γαλακτοκομικό και φρούτο, ή το κυρίως γεύμα σου π.χ. κοτόπουλο με λίγο ρύζι και σαλάτα εποχής).

Μη ξεχνάς την ενυδάτωσή σου. Συνιστώνται 6-8 ποτήρια υγρών ημερησίως για την αποκατάσταση των ηλεκτρολυτών που χάνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Γεωργία Καπώλη


Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου


And More