Μαργαρίτα: “Επιστρέφω σπίτι 12 τα μεσάνυχτα! Είναι σωστό να τρώω εκείνη την ώρα;”

Ερώτηση
Γεια σας! Εγώ θα ήθελα να μάθω μεχρί τι ώρα μπορούμε να φάμε βραδινό; Διότι είμαι φοιτήτρια και δουλεύω μετά τις έξι το απόγευμα και σχολάω στις 12 τα μεσάνυχτα. Οπότε τρώω μετά τη δουλειά… Αυτό είναι σωστό ή πρέπει να μην τρώω καθόλου αυτή την ώρα;
Μαργαρίτα

AΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπημένη μου Μαργαρίτα, η πρόσληψη ή η απώλεια βάρους θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν εξαρτάται από την ώρα την οποία τρως αλλά από την τακτικότητα των γευμάτων που ακολουθείς και φυσικά το θερμιδικό αλλά και ποιοτικό τους περιεχόμενο. Ο μύθος λοιπόν που μέχρι πριν μερικά χρόνια πίστευαν ότι δηλαδή «το βραδινό παχαίνει» έχει πλέον καταρριφθεί. Με μία καλή κατανομή των γευμάτων μέσα στην ημέρα θα βρεις την διατροφική ισορροπία που χρειάζεσαι.

Συγκεκριμένα είναι απαραίτητο κάθε πρωί, πριν πας στην σχολή σου, να παίρνεις το πρωινό σου γεύμα. Στη συνέχεια το δεκατιανό και φυσικά νωρίς το μεσημέρι, το κυρίως γεύμα. Πριν φύγεις για τη δουλειά μπορείς να παίρνεις ένα ελαφρύτερο γεύμα όπως μία σαλάτα με τόνο ή αυγό ή τυρί & μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης ή 1 τοστ με κασέρι, γαλοπούλα & λαχανικά για να έχεις την απαραίτητη ενέργεια και να ανταπεξέλθεις στην εργασία σου.

Την ώρα της δουλειάς θα ήταν καλό να καταναλώσεις ένα χυμό και όταν πια σχολάσεις περιορίσου σε κάτι ελαφρύ, όπως ένα γιαούρτι με λίγους ξηρούς καρπούς ή κάποιο φρούτο. Ακολουθώντας μία τέτοιου τύπου διατροφή θα νιώσεις άμεσα πολύ καλύτερα. Όταν θα σχολάς, δεν θα βρίσκεσαι σε κατάσταση «λιμοκτονίας» εφόσον πριν τη δουλειά θα έχεις καταναλώσει ένα περισσότερο «ενισχυμένο « γεύμα.

Βιργινία Παπαεμμανουήλ
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

/

And More