Μαρίνα: “Έχει κάποια διατροφική αξία η στέβια στον καφέ;”

Ερώτηση
Καλησπέρα! Θα ήθελα να μάθω αν είναι εντάξει να χρησιμοποιώ στέβια στον καφέ μου αντί για ζάχαρη. Όχι μόνο για λιγότερες θερμίδες αλλά και για διατροφικό όφελος.
Μαρίνα

Απάντηση
Αγαπητή Μαρίνα,
Μπορείς να χρησιμοποιείς στέβια για πολλούς λόγους. Καταρχάς μειώνεις τις θερμίδες από τη ζάχαρη αλλά επιπλέον λαμβάνεις πολλά οφέλη γιατί η στέβια περιέχει αντιοξειδωτικά και συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και καρδιαγγειακού συστήματος, στη ρύθμιση αρτηριακής πίεσης και είναι ιδανική για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και έχει αντιγηραντική δράση.

Αθηνά Ρούντου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

/

And More