Πέγκυ: “Είναι δυνατόν για μια μέρα να ακύρωσα την προσπάθεια μιας βδομάδας;”

Ερώτηση
Καλησπέρα! Είμαι 19 ετών με ύψος 1,62μ. Το 2012 έδωσα πανελλήνιες και μέσα σε λιγότερο από 2 μήνες πήρα 7,5 κιλά. Έγινα 54,5 κιλά, τα οποία αυξήθηκαν λόγω της πίεσης που άσκησα στον εαυτό μου με στερητική δίαιτα σε 57,5 κιλά. Εν τω μεταξύ το καλοκαίρι έπινα αρκετά αναψυκτικά light, τα οποία σαμπόταραν οποιαδήποτε προσπάθειά μου! Πριν δώσω εξετάσεις ήμουν 47 κιλά.

Το στόχο δεν τον έχω καταφέρει ακόμα… έχω φτάσει τα 50 κιλά, όμως πρόσφατα έπαθα κρίση συναισθηματικής υπερφαγίας λόγω άγχους και παρότι έφαγα διαιτητικά ως 1000 θερμίδες, το γιαούρτι μου, τη σαλάτα μου, μετά από τρεις μέρες με δείχνει η ζυγαριά 51,5 κιλά. Είναι δυνατόν! Για μια μέρα ακύρωσα την προσπάθεια μια βδομάδας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση και το χρόνο που μου διαθέσατε
Πεγκυ

AΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Πέγκυ,
Πάνω απ’ όλα μην αγχώνεσαι και μην είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου! Αν μια μέρα καταναλώσεις κάτι παραπάνω, αυτό δε σημαίνει ότι έχεις χαλάσει την προσπάθεια που κάνεις. Ακολουθώντας ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, τρώγοντας από όλες τις ομάδες τροφίμων και κάνοντας μικρά και συχνά γεύματα θα δεις ότι αργά ή γρήγορα θα επιτύχεις το στόχο σου. Μην απορρίπτεις κανένα τρόφιμο από τη διατροφή σου, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να «πέσεις με τα μούτρα» σε κάτι που έχεις στερηθεί. Αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα και θα δεις ότι όλα θα πάνε καλά.

Νικόλ Τσιάνη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

/

And More