“Τρώω συνεχώς φρούτα. Μήπως φταίει αυτό που δεν χάνω βάρος;”

ΕΡΩΤΗΣΗ
Καλησπέρα σας. Ζυγίζω 48 κιλά με ύψος 1.55 και ηλικία 20 ετών. Θα ήθελα να χάσω άλλα 2-3 κιλά αλλά δυσκολεύομαι πολύ καθώς καταναλώνω σχεδόν κάθε μία ώρα 1 ή 2 φρούτα όταν βρίσκομαι στο σπίτι. Το πρωινό μου αποτελείται από γιαούρτι και βρώμη, το πρώτο σνακ από αμύγδαλα, μεσημεριανό συνήθως λαχανικά ή όσπρια(είμαι vegetarian) χωρίς ψωμί ή τυρί και από εκεί και στο εξής τρώω συνέχεια φρούτα ώσπου να φτάσει να το βραδινό, το οποίο αποτελείται από πράσινα λαχανικά και καρότα συνήθως. Με λίγα λόγια δεν αφήνω το στομάχι μου ποτέ άδειο αφού τρώω συνεχώς φρούτα. Μήπως φταίει αυτό που δεν χάνω βάρος; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Δήμητρα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σύμφωνα με το δείκτη μάζας σώματός σου (ΒΜΙ = 19,9kg/m2), τα κιλά σου είναι απόλυτα φυσιολογικά και δεν συστήνεται περαιτέρω μείωση. Αυτός είναι και ο λόγος που παρατηρείς ότι δεν χάνεις άλλα κιλά, το γεγονός ότι το σωματικό σου βάρος βρίσκεται προς τα κατώτερα όρια (φυσιολογικές τιμές ΒΜΙ = 18,5-25 kg/m2).

Τέλος, καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε πτυχιούχο διατροφολόγο, για να κάνεις μία μέτρηση μεταβολισμού και να σου σχεδιάσει ένα πρόγραμμα χορτοφαγικής διατροφής που να είναι πλήρες στα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου.

*Αν θέλεις να στείλεις κι εσύ την ερώτησή σου κάνε “κλικ” στο banner

 

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Γεωργία Καπώλη

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

 

 

And More