Τζένη: “Τι μπορώ να κάνω ώστε να χάσω κιλά και να φοράω το μαγιό μου άνετα;”

ΕΡΩΤΗΣΗ
Γεια σας, είμαι 22 ετών, έχω ύψος 1.78 μ. και ζυγίζω 76-77 κιλά! Προσπαθώ εδώ και πολύ καιρό να χάσω 10 κιλά αλλά συνεχώς χάνω την υπομονή μου γιατί δεν βλέπω αποτέλεσμα. Θα ήθελα να μου δώσετε ορισμένες συμβουλές προκειμένου να καταφέρω τουλάχιστον το φετινό καλοκαίρι να μπορώ να φοράω το μαγιό μου άνετα.

Εχω αποφασίσει να ξεκινήσω την δίαιτα orac σε συνδυασμό με λίγο διάδρομο καθημερινά! Θα τα καταφερω? Οι συμβουλές είναι πραγματικά αναγκαίες ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Tζένη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Τα κιλά από μόνα τους δεν είναι απόλυτα αξιόπιστος δείκτης εκτίμησης υπέρβαρου ή παχυσαρκίας. Απευθύνσου σε κάποιον ειδικό και έλεγξε τη σύσταση του σώματος σου. Το ποσοστό του λίπους σου θα πρέπει να κυμαίνεται στο 23-25% για να είσαι υγιής.

Στη συνέχεια εφόσον διαπιστώσεις ότι αυτό είναι αυξημένο, ακολούθησε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής ώστε να φτάσεις σε αυτό το επιθυμητό ποσοστό διατηρώντας την μυϊκή σου μάζα σταθερή. Η μυϊκή μάζα είναι μεταβολικά ενεργός ιστός γι αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην τη χάσεις.

Θα πρέπει λοιπόν ταυτόχρονα με τη δίαιτα Orac να ξεκινήσεις την αερόβια άσκηση που μου αναφέρεις (διάδρομο). Αυτό θα τονώσει το μεταβολισμό σου, θα αυξηθούν οι καύσεις σου και θα βάλεις γρηγορότερα το μαγιό που τόσο επιθυμείς!

Βιργινία Παπαεμμανουήλ
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

And More