Rebirthing: “Αναγέννηση” τώρα! Oι αναπνοές σε βοηθούν να χαλαρώσεις και να νιώσεις καλύτερα…

Δεν χρειάζεται να είσαι γκουρού για να αναπνεύσεις. Κι όμως η σωστή αναπνοή υπόσχεται σύμφωνα με το Rebirthing να αναζωογονήσει μυαλό και σώμα.

Η λέξη rebirthing δηλώνει από μόνη της πως ακολουθώντας την ολιστική αυτή μέθοδο θα μπορέσεις να ανανεώσεις την υγεία σου, τη διάθεση, αλλά και τον τρόπο που ζεις. Η βαθιά και ήρεμη αναπνοή, στην οποία βασίζεται η μέθοδος, επηρεάζει κάθε πτυχή του εαυτού: το κοινωνικό, το οικονομικό, το φυσικό, το ψυχικό αλλά και το διανοητικό επίπεδο.
Η ευεργετική δράση του ύπνου
Σύμφωνα με τους πρακτικούς του Rebirthing η βαθιά και ήρεμη εισπνοή, όπως ακριβώς όταν κοιμάσαι, δημιουργεί τα εγκεφαλικά κύματα, γνωστά ως Άλφα κύματα, με τα οποία επεξεργάζεσαι πληροφορίες που βρίσκονται καλά κρυμμένες στο υποσυνείδητο. Έτσι μπορεί κανείς να ανασύρει αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη την δεδομένη στιγμή, αλλά και να ανασύρει από το υπερ-συνείδητο όλες τις χρήσιμες πληροφορίες.

Αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες της αναπνοής όταν κοιμάσαι εκμεταλλεύεται και το Rebirthing, με την διαφορά πως οι εγκεφαλικές διεργασίες γίνονται έχοντας πλήρη συνείδηση. Πρόκειται για μια διαδικασία μέσα από την οποία μπορεί κανείς να βγάλει τον πραγματικό του εαυτό και να απαλλαχθεί από κάθε ψεύτικη εικόνα που εσφαλμένα έχει χτίσει για τον εαυτό του. Εικόνα που πολλές φορές μπαίνει εμπόδιο στην ψυχική μας ηρεμία και την ευεξία.

Πριν τρομοκρατηθείς για το αν είσαι έτοιμη να παρακολουθήσεις μια séance Rebirthing, μάθε πως το κυριότερο χαρακτηριστικό της τεχνικής είναι η απλότητα. Ξαπλωμένη σε οριζόντια στάση, θα πρέπει να παίρνεις βαθιές αναπνοές, ενώ η επανάληψή τους υπόσχεται να σου αποκαλύψει όλα τα υποσυνείδητα πρότυπα άμυνας για μια ζωή γεμάτη χαρά, ζωντάνια και ευχαρίστηση.
H Ιστορία του Rebirthing
Άλλη μια μέθοδος ευεξίας, που γεννήθηκε στην Αμερική την δεκαετία του ’70. Από το 1974 βέβαια υπάρχουν σχολές που διδάσκουν την τεχνική αυτή σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα η πρώτη εκπαίδευση έγινε μόλις το 2005 στην Μύκονο, με συμμετέχοντες από την Ουαλία, Αυστραλία και την Σιγκαπούρη. Η Ματούλα Πισκοπάνη είναι ο άνθρωπος που έφερε την τεχνική αυτή στην Ελλάδα, διοργανώνοντας την συνάντηση στην Μύκονο.
Μιλώντας στο TLIFE η κα. Πισκοπάνη καλεί όποιον ενδιαφέρεται να επιδιώξει μια ατομική συνεδρία, δίπλα σε κάποιον ειδικό, προκειμένου να ανακαλύψει τα οφέλη του Rebirthing: “Μπορεί όποιος θέλει να κλείσει μια συνεδρία διάρκειας 3 ωρών με αναπνοές. Η διαδικασία δεν περιλαμβάνει ψυχο-συμβουλευτική. Ο καθένας βλέπει μέσα του την αλήθεια που ταιριάζει καλύτερα στον εαυτό του”.
Επιπλέον, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να παρακολουθήσει ένα δεκαπενθήμερο σεμινάριο, ώστε να μπορεί να εξασκεί σε μόνιμη πια βάση την τεχνική για τον εαυτό του ή και για την εφαρμογή σε άλλους. “Εκείνο που έχει σημασία είναι, όποιος επιλέξει να εκπαιδευθεί να θέλει να βοηθήσει πρώτα τον εαυτό του” σημειώνει η Ματούλα Πισκοπάνη.

Read More

And More