Sara Sampaio: Τα fitness μυστικά που ακολουθεί ένα αγγελάκι της Victoria’s Secret

Άλλη μία Κυριακή έφθασε και άλλο ένα Star Secrets ξεκινά. Γιατί, ναι βλέπεις μία διάσημη, που τυγχάνει να έχει αξιοζήλευτο κορμί, την παρακολουθείς, κυρίως στα social media, της κάνεις like και τελειώνεις όλη αυτή την ιεροτελεστία με την ερώτηση “Μα καλά, πώς είναι δυνατόν να έχει ένα τόσο εκπληκτικό σώμα; Πώς μπορώ να το αποκτήσω και εγώ;”. Για αυτό, είμαστε εμείς εδώ.

Αυτή την Κυριακή, λέω, να ρίξουμε μία ματιά σε ένα κορίτσι που ο φακός και τα περιοδικά λατρεύουν. Το περιοδικό CQ την έχει ανακηρύξει ως την αγαπημένη του διάσημη αυτής της δεκαετίας. Έχει γίνει εξώφυλλο σε αμέτρητα Semptember Issues σε περιοδικά μόδας. Τα τελευταία χρονιά, έχει φτερά και πετάει. Όχι κυριολεκτικά. Είναι, ίσως, ο πιο φωτογενής άγγελος της Victoria’s Secret με αναλογίες που εντυπωσιάζουν και πρόσωπο που κάνει τα μάτια σου να βγάζουν καρδούλες.

Η Sara Sampaio ή αλλιώς το 8ο θαύμα του κόσμου (σύμφωνα με το περιοδικό “CQ Spain”) είναι το fitness πρότυπο μας. Και λάτρης των Pancakes. Και του Junk Food. Ας το δούμε, όμως, λίγο πιο σφαιρικά.

Το πρωινό της. Είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και για τη Sara. Τις μέρες που δεν έχει πρωινή δουλειά, επιλέγει δύο αυγά μάτια, τα οποία συνοδεύει με τοστ με αβοκάντο. Κάθε Κυριακή απολαμβάνει με αλμυρά pancakes με αυγό, τυρί και γαλοπούλα. Τα συνοδεύει με λίγη πράσινη σαλάτα.

Δηλώνει κατά της αυστηρής δίαιτας και υπέρμαχος της ισορροπίας. Αν νιώσει μία έντονη επιθυμία να φάει ένα burger ή ένα κομμάτι pizza, θα το κάνει, και ας δείχνει το ρολόι μετά τις 9 το βράδυ. Βέβαια, την άλλη μέρα, θα φροντίσει το μεσημεριανό της να περιλαμβάνει οπωσδήποτε σαλάτα και φρέσκο ψάρι.

Αποφεύγει τους υδατάνθρακες. Αν υπάρχει κάτι, στο οποίο δε ρίχνει ούτε ματιά η Sara, αυτό είναι σίγουρα οι τροφές, πλούσιες σε υδατάνθρακα. Οπότε, μην περιμένεις να τη δεις να απολαμβάνει την μακαρονάδα της, καθώς αυτό συμβαίνει σπάνια. Μπορεί και ποτέ.

Η ένοχη απόλαυση της: οι καραμέλες με γεύσεις φρούτων. “Έχω εμμονή με τα καραμελάκια με γεύσεις φρούτων. Μπορεί να πετύχω στην τηλεόραση μία ταινία που θέλω να δω και να πεταχτώ στο κοντινότερο περίπτερο, απλά για να τα αγοράσω και να τα απολαύσω την ώρα της ταινίας.” δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξη της. Είμαι πάντα εκείνη που στο αεροπλάνο θα έχει αγκαλιά την τεράστια σακούλα με τα καραμελάκια κι εκείνη φυσικά που θα την φάει όλη χωρίς να μοιραστεί με τους γύρω της, ακόμα και αν της το ζητήσουν ευγενικά” συμπληρώνει.

 

 

Κεφάλαιο: Γυμναστική. Ίσως, το πιο σημαντικό κομμάτι στη fitness routine του μοντέλου από την Πορτογαλία. Το wellness είναι κάτι που την εκφράζει σαν στάση ζωής και την ολοκληρώνει σαν άνθρωπο. Γυμνάζεται 5 φορές την εβδομάδα, Δευτέρα με Παρασκευή, καθώς το Σαββατοκύριακο επιλέγει να ξεκουράζεται και να ξεκλέβει λίγο χρόνο για την ίδια. Συνήθως, γυμνάζεται μία ώρα την ημέρα, χωρίς φυσικά να απουσιάζουν από το πρόγραμμα της και οι προπονήσεις που αγγίζουν τα 80 λεπτά.

1ο στάδιο της προπόνησης: Βox

“Η προπόνηση με τον Personal Trainer μου ξεκινά με 20 λεπτά Box. Είναι μία εξαιρετικής μορφής αεροβική άσκηση, η οποία ξυπνά όλο το σώμα και σε κάνει να ιδρώσεις από τα πρώτα 5 λεπτά. Προσωπικά, αποβάλλει από πάνω μου το stress και την πίεση που μου δημιουργεί η δουλειά του μοντέλου” δηλώνει στο GQ η Ms. Sampaio.

 

 

2ο στάδιο της προπόνησης: HIIT Exercise ή Pilates

Στο δεύτερο 20λεπτο της ημερήσιας της άθλησης, επιλέγει είτε διαλειμματική προπόνηση, εναλλάσσοντας περπάτημα και γρήγορο τρέξιμο στο διάδρομο του γυμναστηρίου ή ασκήσεις Pilates. Το τελευταίο διάστημα δηλώνει ερωτευμένες με τις ασκήσεις και την ευλυγισία που της προσφέρουν οι ασκήσεις Pilates. Οπότε, προτιμά να κάνεις τη συγκεκριμένη μέθοδο ασκήσεων 3 φορές την εβδομάδα και την προπόνηση HIIT δύο φορές. Γιατί, όπως λέει και ο γυμναστής της, η ολοκληρωμένη γυμναστική είναι η σφαιρική.

3ο στάδιο της προπόνησης: Ασκήσεις με Βάρη

Νομίζεις ότι οι γραμμωμένοι της κοιλιακοί και οι ανορθωμένοι της γλουτοί δημιουργούνται χωρίς κόπο; Το τελευταίο 20λεπτο (που μπορεί να διαρκεί και 10 λεπτά παραπάνω) της προπόνησης της το αφιερώνει σε ασκήσεις με αντιστάσεις. Έχοντας ένα πολύ αυστηρό και δύσκολο πρόγραμμα, η καλλονή της Πορτογαλίας γυμνάζει χέρια, πόδια, γλουτούς, στήθος πλάτη και κοιλιακούς. Και ο ιδρώτας τρέχει.

Μετά την προπόνηση: η ίδια επιλέγει να φάει μία μπάρα δημητριακών ή μία φρουτοσαλάτα με ξηρούς καρπούς.

(Πηγή φωτογραφιών: @sarasampaio Instagram Profile)

Read More

And More