Σκέφτεσαι τη λιποαναρρόφηση; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη μέθοδο Vaser Lipo

Από τη στιγμή που περνάει για πρώτη φορά από το μυαλό σου η λιποαναρρόφηση, ψάχνεις, ρωτάς, κάνεις την έρευνά σου. Και φυσικά, αυτό που θα προτιμούσες είναι να αποφύγεις το νυστέρι. Κάτι το οποίο πια, με την εξέλιξη που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα, είναι εφικτό. Απευθυνθήκαμε λοιπόν στον πλαστικό χειρουργό Χρήστο Μεγαπάνο, ο οποίος και μας ενημέρωσε για τη νέα εξελιγμένη τεχνική στην απομάκρυνση λίπους. Λέγεται Vaser Lipo και σου έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι παρακάτω.


Τι είναι το vaser lipo;
Το vaser lipo είναι μία ελάχιστα επεμβατική τεχνική λιποαναρρόφησης, αναίμακτη και με ταχύτατο χρόνο ανάρρωσης, συγκριτικά με την κλασσική μορφή της.


Ποια είναι η διαδικασία;

Το vaser πραγματοποιείται με τη χρήση υπερήχων. Η υπερηχητική ενέργεια στοχεύει με μεγάλη ακρίβεια στα σημεία όπου εντοπίζεται το λίπος και επιτυγχάνει τη διάσπαση της μεμβράνης των λιποκυττάρων και την υγροποίηση του εσωτερικού τους. Το ρευστοποιημένο λίπος στη συνέχεια απομακρύνεται με την βοήθεια μικροκάνουλας. Η διαδικασία του vaser γίνεται με απλή τοπική αναισθησία.


Υπάρχουν παρενέργειες από τη διαδικασία
;

Πρόκειται για μία τόσο ασφαλή διαδικασία που είναι εξαιρετικά σπάνιο να υπάρξουν παρενέργειες. Και εάν συμβούν θα είναι εύκολα αντιμετωπίσιμες. Για παράδειγμα, τυχόν μόλυνση του χειρουργικού τραύματος που αντιμετωπίζεται με αντιβιοτική αγωγή.


Είναι επίπονη η διαδικασία του
vaser;

Όχι, το vaser lipo δεν είναι μία επίπονη διαδικασία γιατί χαρακτηρίζεται από μικρή επεμβατικότητα. Ο τραυματισμός είναι ελάχιστος γιατί ουσιαστικά επεμβαίνουμε στο σώμα μόνο στο τελικό στάδιο για να απομακρύνουμε το λίπος. Έτσι, ο οργανισμός αναρρώνει πολύ γρήγορα και το άτομο επιστρέφει άμεσα (εντός κάποιων ημερών) στις συνήθεις δραστηριότητές του. Η τυχόν δυσφορία κατά τις πρώτες 2-3 μέρες αντιμετωπίζεται με αναλγητικά φάρμακα.


Αφήνει σημάδια
;

Το vaser lipo δεν αφήνει ούτε μεγάλες, ούτε αντιαισθητικές ουλές. Θα υπάρχουν 2-3 πολύ μικρά σημάδια στις περιοχές εισόδου της micro-cannula, τα οποία θα βρίσκονται σε σημεία που καλύπτονται εύκολα με το ρουχισμό, τα εσώρουχα ή το μαγιό, ανάλογα με την περιοχή που αντιμετωπίστηκε. Σε μετέπειτα χρόνο μπορούμε να πραγματοποιήσουμε fraxel laser και να απαλύνουμε τα σημάδια ώστε να είναι ελάχιστα ή και καθόλου ορατά.


Ποιος μπορεί να κάνεις την επέμβαση και ποιος πρέπει να την αποφύγει;

Καθώς πρόκειται για μία ήπια επεμβατική διαδικασία δεν υπάρχει απόλυτη αντένδειξη. Στο vaser μπορεί να στραφεί ο καθένας, αρκεί να είναι υγιής και να διατηρεί ένα σχετικά σταθερό βάρος. Αποτρεπτικός παράγοντας είναι το να βρίσκεται το άτομο εν μέσω δίαιτας, ιδίως εάν στοχεύει σε μεγάλη απώλεια βάρους.
Να υπενθυμίσουμε ότι το vaser lipo όπως και η λιποαναρρόφηση δεν αποτελούν μεθόδους απώλειας κιλών. Σκοπός τους είναι να απομακρύνουν το περιττό, τοπικό λίπος και να ομαλοποιήσουν το περίγραμμα του σώματος. Ακόμα, η επέμβαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και για το διάστημα μετά την κύηση, αφού το σώμα της γυναίκας χρειάζεται κάποιους μήνες για να επανέλθει.


Πόσο κοστίζει η επέμβαση;

Το τελικό κόστος δεν είναι προκαθορισμένο αφού διαμορφώνεται σύμφωνα με τις περιοχές που θα αντιμετωπιστούν, το κόστος της εκάστοτε κλινικής και τις αμοιβές του χειρουργού και του αναισθησιολόγου. Ωστόσο μπορούμε να πούμε πως το κόστος του vaser lipo δεν είναι υψηλό και πώς συγκριτικά με άλλες επεμβατικές διαδικασίες είναι προσιτό και αντιμετωπίσιμο.


Πότε βγαίνουμε στην παραλία;

Δύο εβδομάδες μετά το vaser το άτομο μπορεί να πάει στην παραλία κανονικά. Από τη στιγμή που έχει ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού και εφόσον τα τραύματα έχουν επουλωθεί, θα μπορεί να κολυμπήσει και να κάνει ηλιοθεραπεία. Συνίσταται η χρήση αντηλιακού με μεγάλο δείκτη προστασίας για να μην δημιουργηθούν σημάδια. Επίσης, είναι απαραίτητο να ρωτήσουμε τον γιατρό μας πριν κάνουμε κάτι για το οποίο δεν είμαστε σίγουροι, όπως άρση βάρους, έντονη άσκηση κλπ. Σύντομα όμως αυτός που έχει δοκιμάσει το vaset lipo θα μπορεί να απολαύσει ένα καλλίγραμμο σώμα, για πάντα.


Και για όσους επιθυμούν να αποφύγουν εντελώς το χειρουργείο
;

Η μόνη μη χειρουργική λύση που φέρνει αποτελέσματα είναι η ενέσιμη λιποδιάλυση. Είναι μία θεραπεία που γίνεται στο ιατρείο, σε συνεδρίες. Τα λιποδιαλυτικά συστατικά εισχωρούν σε βάθος στο δέρμα και μειώνουν τον αριθμό των λιποκυττάρων, ενώ το λίπος το αποβάλλει ο οργανισμός από μόνος του. Είναι μία σημαντική εναλλακτική με πολλά πλεονεκτήματα καθώς δεν είναι επεμβατική, δεν χρειάζεται προετοιμασία ή αποθεραπεία και παράλληλα συσφίγγει το δέρμα.


Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More