Σκέφτεσαι τι τρώς;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάθησες να φας “σαν άνθρωπος”; Ξέρω, ο χρόνος σε πιέζει και ένα στρωμένο τραπέζι για φαγητό μοιάζει πολυτέλεια. Μάθε όμως πως πρέπει να είσαι συγκεντρωμένη στο φαγητό σου. Έτσι και πιο σωστά θα τρως και δεν θα παχύνεις.

Μη μου πεις πως δεν έχεις χαζέψει στην τηλεόραση με το πιάτο στο χέρι; Ή ακόμη πως δεν το έχεις ρίξει στην τούρτα σοκολάτα, μετά από ένα χωρισμό; Είναι ακριβώς αυτό που οι επιστήμονες αποκαλούν φαγητό χωρίς συνείδηση! Σύμφωνα με έρευνα στην Μεγάλη Βρετανία το 85% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι είναι…”ασυνείδητοι” στο φαΐ!

Είναι Κυριακή απόγευμα και βαριέσαι. Δεν είναι ανάγκη να το ρίξεις στο φαΐ. Κάνε μια βόλτα στο κοντινό πάρκο, πάρε μια φίλη τηλέφωνο να πάτε για καφέ, διάβασε ένα βιβλίο! Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διώξεις την πλήξη. Η ίδια έρευνα δείχνει πως το 59% των ανθρώπων ομολόγησε ότι τρώει από…βαρεμάρα!

Και φυσικά, το φαγητό δεν είναι λύση σε κανένα σου πρόβλημα. Όσο και αν φας δεν πρόκειται να αισθανθείς καλύτερα. Άσε που αν ανέβεις αργότερα στη ζυγαριά, το θέαμα δεν θα σου αρέσει καθόλου. Το 41% των βρετανών που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσε πως καταφεύγει στο φαΐ για να φτιάξει τη διάθεσή του.

Προς ενημέρωσή σου πάντως, το συμπέρασμα της έρευνας είναι σαφές: όσοι ακολουθούν ένα πρόγραμμα διαχείρισης βάρους, δηλαδή προσέχουν τι τρώνε , την ώρα που το τρώνε, χάνουν βάρος. Μάλιστα, οι άνθρωποι αυτοί έχουν χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης και καλύτερη φυσική κατάσταση

Read More

And More