SMART TIPS! Κι όμως το Χριστουγεννιάτικο shopping είναι η καλύτερη γυμναστική. Δες πως…

Tα καταστήματα φόρεσαν τα καλά τους και σε περιμένουν. Όπως και να έχει το πράγμα, όσο κι αν μετράς και το τελευταίο ευρώ, θα κάνεις μια βόλτα στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Έτσι για το καλό… Σου έχουμε μυστικά, συμβουλές και fitness προτάσεις για οικονομικά προϊόντα που αγαπούν το σώμα και τη γραμμή σου. Για να είναι η shopping βόλτα σου η καλύτερη αφορμή για να γυμναστείς και να χάσεις πόντους χωρις καν να το καταλάβεις.

Με τη βοήθεια της καθηγήτριας φυσικής αγωγής Μάντης Περσάκη, φτιάξαμε τον δεκάλογο του fitness shopping και στον παρουσιάζουμε.

1. Γκρρρρρ! Την επόμενη φορά που θα πέσεις σε χριστουγεννιάτικη shopping κίνηση, δες το θετικά. Μην κοιτάς τους άλλους με υφάκι όταν κοντοστέκονται στην μπροστινή βιτρίνα. Οι εναλλαγές στο περπάτημα βοηθούν στη γρήγορη καύση λίπους! Είναι σαν να αλλάζεις τον ρυθμό στη γυμναστική σου, πράγμα που ευνοεί την αύξηση στους παλμούς της καρδιάς και φυσικά αυξάνει τις καύσεις.

2. Πήρες την Backpack σου; Όχι δεν θα πάμε πεζοπορία, για ψώνια θα πάμε. Αν θέλεις να τονώσεις λίγο την πλάτη και τους ώμους και να γυμναστείς, χωρίς να κάνεις γυμναστική, η τσάντα στην πλάτη θα κάνει για σένα όλη τη δουλειά. Χρησιμοποίησέ την κατά τη διάρκεια του shopping. Φρόντισε κάθε φορά που χρειάζεσαι κάτι να την βγάζεις εναλλάξ από τη δεξιά και την αριστερή πλευρά. Αν είναι εξοπλισμένη με όσα όλες οι γυναίκες έχουμε στην τσάντα μας (δηλαδή τα απολύτως απαραίτητα, τουτέστιν την Άρτα με τα Γιάννενα), η τσάντα κάνει τη fit δουλειά της κι εσύ ψωνίζεις!

3. Christmas Shopping Indeed – Κάνε ένα fitness δώρο στον εαυτό σου. Η Μάντη Περσάκη διάλεξε τα πιο must have όργανα γυμναστικής για το σπίτι, φροντίζοντας να μην ξοδέψεις για αυτά περισσότερα από 20€. Μπες σε ένα κατάστημα με είδη fitness και διάλεξε με ποιο θέλεις να ξεκινήσεις τη γυμναστική. Στη συνέχεια κάνε κλικ εδώ και βρες δεκάδες προγράμματα γυμναστικής στα οποία θα τα χρειαστείς για το προσωπικό σου gym@home!

– Μπάλα Pilates
. Δεν θα σου κοστίσει περισσότερα από 20€ (ανάλογα με το μέγεθός της. Μάθε ποιο μέγεθος ταιριάζει στη δική σου σωματική διάπλαση εδώ). “Ακόμη κι αν απλά κάθεσαι πάνω της, όση ώρα πίνεις τον καφέ σου στο σπίτι ή σερφάρεις στο TLIFE, τονώνει τους μύες και βελτιώνει τη στάση του σώματος” εξηγεί η Μάντη.

– Fitness Bands: Κοστίζουν μόλις 10€. Είναι τα πολύχρωμα λάστιχα που γυμνάζουν τέλεια μπρατσάκια, πόδια, στήθος και γενικότερα όλο το σώμα. Η Μάντη τα συστήνει γιατί σε βοηθούν να κάνεις τις ασκήσεις με ασφάλεια, χωρίς να τρέμεις για κάποιο “τράβηγμα” ή μικροτραυματισμό. Ρώτησε τον πωλητή ποιο χρώμα είναι κατάλληλο για σένα. Βλέπεις κάθε χρώμα έχει και διαφορετική αντίσταση (σκληρό, μαλακό), ανάλογα με τις απαιτήσεις σου.

– Στρωματάκι matt: Μπορείς να βρεις ένα ακόμη και με 5€! Είναι η βάση για ό, τι άσκηση βάλει ο νους σου. “Γιατί όλοι μπορούμε να βρούμε 10′ για ασκήσεις” τονίζει η Μάντη Περσάκη.

4. Κάνε τις τσάντες βαράκια. Τώρα θα μου πεις στην εποχή μας, το πιθανότερο είναι οι τσάντες με τα ψώνια σου να είναι αρκετά ελαφριές. Δεν έχει σημασία… Όση ώρα κουβαλάς τα ψώνια φρόντιζε να ανασηκώνεις τις τσάντες, λυγίζοντας τους αγκώνες ή να τραβάς τα χέρια τεντωμένα προς τα πίσω για να γυμνάσεις τρικέφαλους και τετρακέφαλους μαζί. Καταλαβαίνεις πως όσο πιο μεγάλη είναι η βόλτα στην αγορά, τόσο πιο καλά θα γυμνάσεις τα χέρια σου στη διαδρομή.

5. Μια στάση στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Η Μάντη έχει ανακαλύψει μερικά μικρά φρουτάκια που είναι ό, τι πρέπει για τη σιλουέτα σου, την υγεία και την ομορφιά σου. Α, και ταιριάζουν άψογα μέσα στο γάλα με τα δημητριακά σου. Αναζήτησε λοιπόν στα ράφια με τα healthy τρόφιμα:

Godji Berry: Τα μούρα Goji είναι ένα από τα υγιέστερα τρόφιμα στην αγορά σήμερα με υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Για αιώνες οι κάτοικοι του Θιβέτ τα χρησιμοποιούσαν για να αυξήσουν τη μακροζωία και την ευεξία του σώματος
Ιπποφαές: Βοηθά στην υγιή κυκλοφορία αίματος, τον μερικό έλεγχο της κολίτιδας, αλλά και του έλκους του στομάχου. Επιπλέον έρευνες δείχνουν πως προστατεύει το δέρμα και τα μαλλιά.

6. Shopping με το λεωφορείο; Τόσο το καλύτερο! Όχι δεν έχει να κάνει απλά με το ότι κάνεις οικονομία, ούτε που θα προστατεύσεις την ηρεμία σου αποφεύγοντας την πολύωρη αναζήτηση parking. Τα ΜΜΜ κάνουν καλό και στη σιλουέτα σου. Μην ψάξεις να βρεις κάθισμα! Στάσου όρθια και στηρίξου από τις χειρολαβές. Παράλληλα, προσπάθησε να βάλεις δύναμη για να κρατηθείς σφίγοντας τα μπράτσα. Θα δεις πως μόλις αποβιβαστείς θα αισθανθείς σαν να βγήκες από το γυμναστήριο.

7. Shopping fit tip για σωφερίνες. Αν πάλι δεν μπορείς να αποχωριστείς το αυτοκινητό σου, άκου τι θα κάνεις για να γυμναστείς. Εκμεταλλεύσου τον χρόνο στο φανάρι (μην ξεχνάς μόνο να βγάζεις ταχύτητα και να βάζεις χειρόφρενο!!) για να τονώσεις τις γάμπες. Όσο είσαι σταματημένη, απλά σήκωσε τα γόνατα προς τα πάνω, πατώντας στα δάκτυλα των ποδιών σου. Κάνε 15-20 επαναλήψεις από 3-4 φορές.


8. Το ότι κάνει κρύο δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεσαι νερό
. Το απόλυτο health & fitness gadget λέγεται Bobble. Είναι το εξελιγμένο παγουράκι σου, το οποίο στο στόμιο έχει ένα ειδικό φίλτρο ενεργού άνθρακα για να είσαι σίγουρη πως το νεράκι που πίνεις σου κάνει καλό και μόνο καλό. Άλλωστε το νερό – και δη το φιλτραρισμένο νερό – είναι το ευεργετικό συστατικό που βοηθά στη λάμψη του δέρματος, στην τόνωση του μεταβολισμού και γενικότερα κάνει καλό ειδικά όταν βρίσκεσαι σε κίνηση!

9. Γνώρισε ξανά το τσάι. Η Μάντη το λατρεύει και φροντίζει να προμηθεύεται όσο περισσότερες γεύσεις μπορεί. Ένα από τα christmas ψώνια σου λοιπόν μπορεί να είναι οι αγαπημένες σου γεύσεις. Ένα ζεστό φλιτζάνι μόλις επιστρέψεις από τα ψώνια θα σε αναζωογονήσει, ενώ θα σου προσφέρει ενυδάτωση και δεκάδες αντιοξειδωτικά. Μην ξεχνάς το τσάι περιέχει κατεχίνες που επιταχύνουν τον μεταβολισμό σου και σε βοηθούν να κάψεις θερμίδες.

10. Πέρασες όλη την μέρα στους δρόμους; Σε έπιασε ληγούρα; Φέρσου έξυπνα. Βάλε στην τσάντα σου ένα υγιεινό και ελαφρύ σνακ. Μια μπάρα δημητριακών είναι ό, τι πρέπει για να πάρεις και πάλι ενέργεια, να νιώσεις καλύτερα και να αποφύγεις τους πειρασμούς που πέφτουν στο διάβα σου (βλέπε τυρόπιτες, σουβλάκια, πατατάκια κτλ)

Read More

And More