Σταφύλι: Πώς σε βοηθάει να χάσεις κιλά; Γιατί καταπολεμά την κυτταρίτιδα; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Τέλη του καλοκαιριού και αρχές του φθινοπώρου είναι η εποχή του σταφυλιού. Το αγαπημένο, ζουμερό φρούτο έχει πλούσιες ευεργετικές ιδιότητες και δεν είναι τυχαίο πως οι διατροφολόγοι το εντάσσουν σε όλες σχεδόν τις δίαιτες.

Είναι πλούσιο σε ρεσβερατρόλη, μια ουσία που βρίσκεται στη φλούδα του αλλά και σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και μεταλλικά στοιχεία που ενισχύουν τη σωστή λειτουργία του οργανισμού ενώ περιποιούνται το δέρμα χάρη στην αντιοξειδωτική τους δράση. 

ΣΤΑΦΥΛΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μέχρι τώρα πίστευες πως ένα τόσο γλυκό φρούτο είναι απαγορευτικό ειδικά όταν ακολουθείς μια συγκεκριμένη δίαιτα ή απλά προσέχεις τη διατροφή σου. Η γεύση του όμως οφείλεται στα φυσικά του σάκχαρα και όχι στη ζάχαρη. Επίσης, επειδή όταν φτάνει το σταφύλι στο πιάτο σου είναι πλέον ώριμο, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στα φυσικά του σάκχαρα: Έχουν ωριμάσει και αυτός είναι ο λόγος που σε κάνουν να νοιώθεις ότι τρως “γλυκό”.
 
Μην ξεχνάς όμως ότι ακόμη κι αν δεν επηρεάζει το βάρος, θα πρέπει να προσέξεις τις ποσότητες που καταναλώνεις καθημερινά. Τα φλαβονοειδή όπως είναι η ρεσβερατρόλη, συμβάλλουν σημαντικά στην διατήρηση του βάρους και ένα φλιτζάνι σταφύλια περιέχει μόλις 100 θερμίδες. Το σταφύλι επίσης προκαλεί κορεσμό που σημαίνει πως σε κάνει να νιώθεις χορτάτη για αρκετές ώρες. Το κάλιο που επίσης περιέχει αυξάνει τη διούρηση που βοηθά στην αποβολή των τοξινών. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις λοιπόν είναι να μην το παρακάνεις. 
 

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ: Καταπολεμά την κυτταρίτιδα. Ο βασικός λόγος εμφάνισης της όψης φλοιού πορτοκαλιού είναι η κατακράτηση υγρών. Το σταφύλι έχει την ιδιότητα να επεμβαίνει στα σημεία που υπάρχει κυτταρίτιδα και να την αντιμετωπίζει δραστικά. 

 

ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ 

  • Μειώνει την κακή χοληστερόλη: Χάρη στα αντιοξειδωτικά και τις φυτικές ίνες που περιέχει εμποδίζει την κακή χοληστερίνη που φράσει τις αρτηρίες. Το ίδιο ισχύει και για το κρασί, το οποίο ανεβάζει τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης.
  • Έχει αντικαρκινική δράση: Σύμφωνα με έρευνες, λειτουργεί εξαιρετικά ενάντια στον καρκίνο του μαστού και αυτό χάρη στο βασικό του συστατικό, τη ρεσβερατρόλη. 
  • Σωστή λειτουργία του εντέρου: Πρόκειται για ένα φρούτο που περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και παράλληλα μειώνουν τη δυσπεψία και τη δυσκοιλιότητα.
  • Βελτιώνει την όψη και υφή της επιδερμίδας: Και πάλι η ρεσβερατόλη καθώς και οι βιταμίνες A, B, C και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν σημάδια γήρανσης. Παράλληλα χαρίζουν φυσική λάμψη και λείανση. 
  • Σωστή λειτουργία της καρδιάς: Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων μιας και χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα να η ροή και λειτουργία του αίματος να είναι υγιής και φυσιολογική. 
 

 

Read More

And More