Rosie Huntington – Whiteley: Η αυστηρή διατροφή και το ιδιαίτερο πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί

Είναι από εκείνα τα κορίτσια που είχαν όνειρο να ασχοληθούν με το χώρο τη μόδας και τα κατάφεραν. Ξεκίνησε την καριέρα της, λίγο μετά τα 18, ως μοντέλο. Και το μέλλον της διαγραφόταν λαμπρό. Σύντομα, περπάτησε στο πιο διάσημο σόου εσωρούχων παγκοσμίως και έκανε τους πάντες να παραμιλούν με την αψεγάδιαστη σιλουέτα της. Αλήθεια, τι προσέχει στη διατροφή της και πόσο συχνά γυμνάζεται; Ποια είναι τα fitness μυστικά της; Για να δούμε…

 

(@rosiehw)

 

Η διατροφή της

Σε αντίθεση με αρκετές διάσημες, η Rosie δεν έκρυψε ποτέ το γεγονός ότι ακολουθεί μία αυστηρή δίαιτα, ακόμα και τώρα που έχει εγκαταλείψει το χώρο του modeling και ασχολείται με τη δημιουργία της δικής της σειράς ρούχων, προκειμένου να διατηρείται αδύνατη. Ακολουθώντας τις συμβουλές του διατροφολόγου της, Nigma Talib, έχει αφαιρέσει εντελώς από τη διατροφή της τα γαλακτοκομικά προϊόντα – που της προκαλούσαν φούσκωμα -, τη γλουτένη και τη ζάχαρη

Μπορεί η ίδια στην αρχή να ζορίστηκε ιδιαίτερα να πει “Αντίο” στα αγαπημένα της γλυκά, όμως, η αλλαγή που είδε στο σώμα της από τον πρώτο κιόλας μήνα, διέλυσε κάθε αμφιβολία της. “Αισθάνομαι διαφορετική, όχι μόνο τη σιλουέτα μου, αλλά και το δέρμα μου, το οποίο είναι πιο απαλό, ενώ ταυτόχρονα είμαι γεμάτη ενέργεια” δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξη της στο “Harper’s Bazzar Australia”.

Παράλληλα, η μέρα της ξεκινάει με όχι ένα ποτηράκι, αλλά ένα λίτρο νερό, το οποίο συνδυάζει με λίγο λεμόνι, ούτως ώστε να αποχωριστεί τις τοξίνες και τις περιττές θερμίδες, που ενδεχομένως έχουν προστεθεί στη σιλουέτα της, μετά από ένα #cheatday. Στο πρωινό της πιάτο θα βρεις δύο μεγάλα αβγά, είτε ποσέ, είτε ως βασικό συστατικό σε μία θρεπτική ομελέτα, συνοδευμένα από σπανάκι, που ενισχύει το ανοσοποιητικό και ενεργοποιεί το μεταβολισμό, και ένα πράσινο smoothie, γεμάτο από βιταμίνες και φυτικές ίνες. Όσον αφορά το μεσημεριανό, ακολουθεί την κλασική συνταγή συνδυασμού πρωτεΐνης, όπως το κοτόπουλο, με φρέσκα ή ψητά λαχανικά, ενώ το βραδινό της περιλαμβάνει φρούτα εποχής στην φυσική τους μορφή. 

 

(@rosiehw)

 

Η γυμναστική της

Όσον αφορά το σκέλος της γυμναστικής, η Rosie “ορκίζεται” σε ένα μοντέλο που συνδυάζει ασκήσεις τύπου Yoga, Pilates, αλλά και χορό, ειδικά σχεδιασμένο από την Personal Trainer των διασήμων, Simone. 

Επειδή το διάσημο μοντέλο, αισθάνεται την ανάγκη να δουλέψει την περιοχή της κοιλιάς – και ας είναι τόσο επίπεδη – τρεις φορές την εβδομάδα παρακολουθεί ένα εξαντλητικό Pilates Class, το οποίο λατρεύει, αφού, όπως υποστηρίζει,το μάθημα γίνεται σε υψηλή ένταση, αλλά αργό ρυθμό, γεγονός που της επιτρέπει να αισθάνεται και να κατανοεί ποιους μύες εξασκεί. 

Εκτός από τις παραπάνω ασκήσεις, η ίδια, σε καθημερινή βάση, απολαμβάνει την πιο απλή – αλλά άκρως ευεργετική – άσκηση: το jogging. Για περίπου 30 λεπτά την ημέρα, το μοντέλο φοράει τα αθλητικά της, βγαίνει στους δρόμους και αρχίζει να τρέχει, άλλοτε γρήγορα και άλλοτε λίγο πιο αργά, προκειμένου να ενεργοποιήσει το μεταβολισμό της, πριν καν απολαύσει το πρωινό της.  

Όταν έχει όρεξη να αθληθεί, αλλά δεν έχει κάποιο class, δοκιμάζει κάτι που μπορείς εύκολα να το κάνεις και εσύ: μπαίνει στο Youtube, κάνει μία μικρή έρευνα και εκτελεί αυτό το δεκάλεπτο πρόγραμμα που της ταιριάζει περισσότερο. Play & Repeat! 

And More