Άννα Μενενάκου: Η τηλεοπτική σύζυγος του Α. Τότσικα μας δίνει τα μυστικά διατροφής της!

Είναι fashion victim… Eίναι ξετρελαμένη με τις εναλλακτικές μορφές γυμναστικής και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι οι νέες τάσεις της μόδας. Τόσο, που κοντεύει να χάσει τον γοητευτικό άνδρα της. Αυτά για την Άννα της τηλεοπτικής σειράς “Πίσω στο σπίτι”! Και μπορεί η τηλεοπτική σύζυγος του Αποστόλη Τότσικα να έχει σαν πρότυπο τη Βικτώρια Μπέκαμ, η Άννα Μενενάκου όμως προτιμά τις καμπύλες σε μια γυναίκα. Η όμορφη ηθοποιός σε μια συνέντευξη περί διατροφής και γυμναστικής…

Τι κάνει για να απαλλαγεί από τα περιττά κιλά; Ποια είναι η σχέση της με τη yoga; Η Άννα μιλάει στο TLIFE και μας αποκαλύπτει τα fitness μυστικά της.

Χρειάστηκε ποτέ να ακολουθήσεις συγκεκριμένο διαιτολόγιο; Να κάνεις δίαιτα;
Όχι, δίαιτα ποτέ, αλλά διατροφή με συγκεκριμένες συμβουλές από ειδικό, ναι! Ανάλογα με το αποτέλεσμα που ήθελα να πετύχω, αλλά όχι κάτι τραβηγμένο ποτέ. Επειδή εγώ είμαι λίγο λαίμαργη κάποιες φορές και μου αρέσει πολύ το φαγητό… υπήρχαν φορές που είχα λίγο ξεφύγει, στο κάτι παραπάνω, από τα δεδομένα μου. Οπότε, όταν ήθελα να χάσω κάποια κιλά ή λίπος δεν το έκανα ποτέ μόνη μου. Δηλαδή έχω συγκεκριμένο άνθρωπο που με βοηθάει, μου φτιάχνει διατροφή σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα και να είναι καλό για την υγεία μου. Και έτσι έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Σταδιακά όμως όχι “μπαμ”, να κάνουμε κάτι κακό για τον εαυτό μας.

Πάντα δηλαδή το έκανες για 2-3 κιλά, όχι περισσότερα;
Για λίγα κιλά. Και ίσως και καθόλου κιλά, αλλά για απώλεια λίπους μόνο. Ή για να διώξω ότι είναι κακό για το σώμα μου, παραπανίσιο. Να το συνεφέρω από τις βλακείες που έχω κάνει, εννοώ…

Ποιες είναι αυτές οι… “βλακείες”;
Υπάρχουν διαστήματα που για παράδειγμα μου αρέσουν πάρα πολύ τα γλυκά. Γενικά είμαι και λίγο λαίμαργη. Μου αρέσει να τρώω πολύ. Με πιάνει αυτό και μπορεί να φάω ποσότητα… Δεν είναι πολύ καλό αυτό, αλλά το έχω κάνει.

Ποιο είναι το “καμπανάκι” που θα σε κάνει να προσέξεις;
Συνήθως αυτό που αισθάνομαι και βλέπω στο σώμα μου είναι πρηξίματα, φουσκώματα. Και τώρα εντάξει, αν είναι και κανά δυο κιλάκια το καταλαβαίνω αμέσως στα ρούχα μου. Εγώ δεν νιώθω όμως καλά, νιώθω δυσφορία, φούσκωμα.

Τι είναι αυτό που κάνεις λοιπόν για να επανέλθεις;
Βασικά έχω έναν άνθρωπο που με βοηθά πάντα στη διατροφή μου. Αυτό γίνεται όχι για να χάσω, ούτε για απώλεια λίπους, απλά για να τρέφομαι εγώ σωστά, σύμφωνα με τις ανάγκες μου και το πρόγραμμά μου. Είμαι ευλογημένη που τον έχω αυτό τον άνθρωπο, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι… Είναι φίλος μου, με βοηθά πάντα! Τον έχω “δύο σε ένα”. Δεν είμαι πλούσια να έχω διατροφολόγους και γυμναστές. Αλλά είμαι τυχερή…

Μπορείς να μας δώσεις επιγραμματικά ένα τυπικό πρόγραμμα της ημέρας σου;
Γενικά ακολουθώ μια καλή διατροφή. Έχει όλα τα γεύματα:
Ξεκινάω με το πρωινό μου: δημητριακά ή μια φέτα ψωμί με τυρί cottage, μετά ένα σνακ: ένα τοστάκι ή ένα φρούτο. Το μεσημέρι θα φάω το κρέας μου ή το ψάρι μου με πάρα πολύ σαλάτα, όση θέλω. Γιατί ούτως ή αλλιώς μου αρέσουν οι σαλάτες γενικά. Μετά πάλι θα έχω ένα σνακ και το βράδυ θα έχω κάτι παρόμοιο με το μεσημεριανό, αλλά σε μικρότερη ποσότητα ιδίως αν είναι κρέας. Και όσπρια θα φάω, ελαιόλαδο πολύ. Μεσογειακή διατροφή δηλαδή, αλλά όλα μέσα όμως. Χωρίς να στερούμαι κάτι που μου κάνει καλό.

Και τι είναι αυτό που σε κάνει να… παραστρατείς;
Νομίζω ότι σε μένα λειτουργεί πιο πολύ η ψυχολογία. Εγώ το έχω λίγο ανάποδο. Όταν δεν είμαι τόσο καλά, όπως όλοι οι άνθρωποι που έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας, εγώ θέλω να φάω. Δεν μου κόβεται η όρεξη! Καμιά φορά παρασύρομαι κιόλας, δεν θα πω ψέματα. Δεν είμαι μηχανή. Αν είμαστε κάπου που έχει πάρα πολλά φαγητά ή κάτι που μου αρέσει πολύ και δεν πρέπει να το φάω σε μεγάλη ποσότητα -κοκκινιστά και βαριά φαγητά που και για το στομάχι όμως δεν είναι καλά-, εκεί, επειδή είναι ωραία και νόστιμα, θέλω να παρασυρθώ.

Υπάρχει κάποιο μυστικό για να ακολουθείς – σε γενικές γραμμές – σωστή διατροφή;
Να σου πω κάτι, εγώ ήμουν από μικρή έτσι. Νομίζω ότι είναι και στον οργανισμό μου αυτό. Θα τα φάω και τα σουτζουκάκια δεν έχω πρόβλημα ότι κάτι θα γίνει τώρα. Αλλά μετά θα με πονάει το στομάχι μου. Εμένα αυτά τα φαγητά με βαραίνουν, μετά νιώθω δυσφορία. Επίσης, δεν νιώθω ψυχαναγκασμό γιατί λατρεύω τα χορταρικά, τα λαχανικά τα φρούτα. Μπορεί να φάω μια κατσαρόλα χορτόσουπα. Είναι στη γεύση μου… Δεν θέλω ας πούμε να φάω ένα κρέας που είναι βουτηγμένο στη σάλτσα. Αν όμως το λαχταρήσω, δηλαδή θέλω να κάνω τη “βρωμιά” μου, θα το φάω. Παλιά, ας πούμε, είχα μεγάλο κόλλημα με τα πατατάκια, που είναι ανθυγιεινά ό, τι και να λέμε. Σιγά-σιγά τα έκοψα. Αν όμως, κάποιες δύσκολες μέρες που έχουν οι γυναίκες, μου έρθει μια λιγούρα και θέλω να κάνω μια “βρωμιά” θα την κάνω. Θα αυτοκτονήσω; Φυσικά και θα φάω και θα είμαι και πολύ ευχαριστημένη. Θα γελάω πονηρά.

Ποια είναι η σχέση σου με τη γυμναστική;
Βασικά γυμνάζομαι από μικρή. Έχω περάσει από αρκετά στάδια. Τώρα είμαι στο στάδιο που ασχολούμαι μόνο με τη yoga. Έχω αρχίσει και μαθαίνω. Είναι ένα κομμάτι που το μαθαίνω τώρα, δεν έχω πολύ καιρό! Αλλά επειδή έχω έναν υπέροχο δάσκαλο που ασχολείται σοβαρά και με το σώμα και με το πνεύμα, δηλαδή το κάνει σωστά από όσο μπορώ να κρίνω, μου αρέσει πολύ και βλέπω και πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και στο σώμα μου και στην ψυχολογία. Τώρα είμαι στους 3 μήνες. Κάνω 3 φορές την εβδομάδα και τα μαθήματα είναι δίωρα.

Τι άλλη γυμναστική έχεις κάνει στο παρελθόν;
Έκανα κολύμβηση πιο πολύ και τους χορούς που κάναμε αναγκαστικά στη σχολή. Δεν ήμουν τόσο πολύ στο να κάνω κάτι πάρα πολύ δραστήριο. Αυτό το έκανα περισσότερο στα παιδικά μου χρόνια που έπαιζα μπάσκετ, τένις. Μεγαλώνοντας, η γυμναστική μου είχε να κάνει πιο πολύ με το σώμα εσωτερικά. Θέλω να πω δεν είμαι ο τύπος που θα πάει στο γυμναστήριο. Όσες φορές κι αν έχω πάει τα έχω παρατήσει. Δεν μπορώ να λέω ψέματα στον εαυτό μου. Βαριέμαι πολύ!

Τι είναι αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα με τη yoga;
Βαριέμαι εύκολα γενικά. Τώρα όμως βλέπω πως είναι αυτό το πράγμα να γίνεται σωστά. Κι όσο περνάει ο καιρός με δυσκολεύει περισσότερο. Και αυτό μου αρέσει. Γιατί για να σε δυσκολεύει σημαίνει ότι ξεκινώ να αντιλαμβάνομαι πως γίνεται σωστά η κάθε άσκηση. Πώς είναι η στάση του σώματος, πώς γίνονται σωστά οι αναπνοές. Και αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δεν είναι αυτό που κοροϊδεύω εγώ στη σειρά (εννοεί το “Σπίτι Από την Αρχή”)… που κάνω βλακείες για να γελάσουμε… γιατί είναι και λίγο μόδα. Και γω θα μπορούσα να έχω πάει υποσυνείδητα επειδή είναι μόδα, αλλά όταν ξεκινάς και το μαθαίνεις και μπαίνεις στη φιλοσοφία του πόσο δύσκολο είναι να γίνει, ακόμη και το πιο απλό που βλέπεις, εμένα αυτό με ιντριγκάρει.

Έχεις δει διαφορά στο σώμα σου από τη εξάσκηση αυτή;
Καταρχάς έχει σφίξει το σώμα και φαίνεται ότι έχει αρχίσει και γυμνάζεται ακόμη και στην περιοχή της κοιλιάς. Φαίνεται και στη στάση του σώματος. Δηλαδή, εγώ έχω μια τάση να ρίχνω λίγο την πλάτη μπροστά και με βοηθάει. Πιο πολύ, επειδή γενικά αντιμετωπίζω πόνους στην πλάτη και αυτό είναι και ψυχοσωματικό. Αυτό βελτιώνεται.

Υπάρχει ιδανικός γυναικείος σωματότυπος;
Μου αρέσουν τα υγιή σώματα και να είναι και λίγο τσουπωτά. Γενικά όμως θα σου πω κάτι… δεν έχω πρόβλημα με τον τύπο του σώματος αρκεί να είναι υγιής. Δηλαδή έχω φίλες οι οποίες είναι πάρα πολύ αδύνατες, αλλά δεν μπορούν να παχύνουν. Τρώνε τακτικά, πολύ περισσότερα από μένα και σωστά, αλλά είναι ο τύπος τους. Σε αυτό δεν έχω πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι αυτό που φαίνεται άρρωστο και είναι και άρρωστο. Αυτό με λυπεί είναι η αλήθεια. Κατά τα άλλα, ο κάθε άνθρωπος έχει τη γοητεία του.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Σαββίδη
Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους
Rooney Mara Nάντια Μπουλέ Ιωάννα Πηλιχού

Κρυσταλλία Lady Gaga Elle McPherson

And More