Irina Shayk: To μοντέλο με τις αξιοζήλευτες αναλογίες μοιράζεται τα fitness μυστικά του!

Ξεκίνησε την καριέρα της, λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 18, κατακτώντας την πρώτη θέση στα Καλλιστεία της Ρωσίας. Έκτοτε, η πορεία της υπήρξε εντυπωσιακή: αμέτρητα εξώφυλλα, catwalks και καμπάνιες εσωρούχων. Οτιδήποτε και αν επιλέξει να κάνει, υπάρχουν τρία χαρακτηριστικά που δε ξεφεύγουν από τον αμφιβλειστροειδή σου: τα πράσινα μάτια, τα σαρκώδη της χείλη και (φυσικά) η εντυπωσιακή της σιλουέτα. Ας επικεντρωθούμε στο τελευταίο. Σήμερα, η Irina Shayk είναι μητέρα ενός παιδιού και οι αναλογίες της συνεχίζουν να “κόβουν” την ανάσα (σου). Ποια είναι τα fitness μυστικά της;

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη irinashayk (@irinashayk) στις

Η διατροφή της

Σε κάθε της συνέντευξη, η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της “τυχερό”. Αισθάνεται ευγνώμων για τα καλά γονίδια που κληρονόμησε από τη μαμά της, καθώς ο μεταβολισμός της δουλεύει σε γοργούς ρυθμούς. Αποτέλεσμα; Μπορεί να απολαμβάνει οτιδήποτε θέλει στο cheat day της, αλλά και σε στιγμές που η λιγούρα της “χτυπά” την πόρτα.

Το πρώτο γεύμα της ημέρας περιλαμβάνει άφθονα φρούτα και λαχανικά, τα οποία προτιμάει να καταναλώνει σε μορφή smoothie, καθώς έτσι μπορεί να πάρει την ποσότητα που απομένει στο ποτήρι της και να την απολαύσει στο δρόμο. Σωτήριο tip, για όταν ξυπνάει αργά και αισθάνεται ότι δε θα είναι συνεπής στα ραντεβού της.

Τα τελευταία χρόνια, έχει ανακαλύψει την απόλυτα υγιεινή διατροφική της απόλαυση: το tofu. Αν δεν το γνωρίζεις, πρόκειται για ένα εναλλακτικό είδος τυριού το οποίο φτιάχνεται από γάλα σόγιας. Αποτελεί θεμέλιο της ασιατικής κουζίνας και η Irina επιλέγει να το συνδυάσει με βραστά λαχανικά ή μία καταπράσινη σαλάτα.

Μία από τις πιο αγαπημένες της συνήθειες είναι να μαγειρεύει η ίδια μερικές παραδοσιακές συνταγές, τις οποίες έμαθε από τη μαμά της, όσο βρίσκονταν στη Ρωσία. Η έξυπνη αλλαγή που έχει πραγματοποιήσει σε αυτές είναι να αντικαταστήσει τον κλασικό υδατάνθρακα με ζυμαρικά και τροφές ολικής αλέσεως και χωρίς γλουτένη. Στα παραδοσιακά της πιάτα, θα βρεις: τηγανίτες, πεντανόστιμα κεφτεδάκια στο φούρνο και dumplings (ένα είδος ζυμαρικού, σαν μεγάλο τορτελίνι).

Πώς “σώζει” τις δικές της cheat days; Το διάσημο μοντέλο, μια φορά την εβδομάδα, απολαμβάνει οτιδήποτε θέλει, χωρίς τύψεις. Τι κάνει την επόμενη μέρα, για να καλύψει τις ατασθαλίες της; Τρώει ψάρι στον ατμό και ψητά λαχανικά. Ένας τέλειος συνδυασμός πρωτεΐνης και φυτικών ινών που της προσφέρει ελάχιστες θερμίδες! Αυτό που θέλει, δηλαδή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη irinashayk (@irinashayk) στις

Η γυμναστική της

Οι εντυπωσιακοί της κοιλιακοί δεν δημιουργήθηκαν μόνο μέσω της διατροφής που ακολουθεί. Η Irina αγαπάει τη γυμναστική και, όπως φαίνεται, και η γυμναστική αγαπά την Irina.

Μου αρέσει πολύ το boxing και έχω εμμονή με το ζίου ζίτσου. Το ζίου ζίτσου περιλαμβάνει πολλές ασκήσεις. Οπότε, συνεχώς προκαλώ και πιέζω τον εαυτό μου μέχρι να νιώσω εξαντλημένη. Συνήθως, εξασκούμαι τέσσερις φορές την εβδομάδα με την κάθε μου προπόνηση να διαρκεί γύρω στη μία ώρα” αποκαλύπτει σε συνέντευξη της.

Βασικό της χαρακτηριστικό είναι η πειθαρχία. Θα κάνει τις ασκήσεις της, ακόμα και αν βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι. Ναι, καλά διάβασες. Για αυτό, όπου κι αν βρίσκεται προσπαθεί να εντοπίσει ένα κατάστημα με αθλητικό εξοπλισμό, προκειμένου να βρει μία μπάρα (σαν αυτήν που έχουν στις σχολές χορού) και να κάνεις ασκήσεις για χέρια, πόδια και γλουτούς.

Εκτός, όμως, από αυτό, το καλλίγραμμο μοντέλο έχει δημιουργήσει τη δική της cardio ρουτίνα. Έτσι, κάθε μέρα, πριν καν απολαύσει το πρωινό της, φοράει τα αθλητικά της και αρχίζει να τρέχει για 20 λεπτά ακριβώς. Το απόγευμα, για να κάψει όσες περιττές θερμίδες πήρε μέσα στην ημέρα (ελάχιστες), ακολουθεί ένα spinning class, το οποίο διαμόρφωσε ο Personal Trainer της αποκλειστικά για εκείνη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη irinashayk (@irinashayk) στις

And More