Summer Diet! Θα χάσεις κιλά, θα ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου και θα είσαι έτοιμη για ηλιοθεραπεία

Είναι γεγονός πως ο Ιούνιος μας ταλαιπώρησε λίγο με την κυκλοθυμία του, μια βροχή, μια ήλιος, αλλά που θα πάει τα σύννεφα θα φύγουν μια και καλή και εσύ θα βγεις επιτέλους στην παραλία, φορώντας το αγαπημένο σου μαγιό.

“Στόχος για αυτό το καλοκαίρι είναι το καλλίγραμμο σώμα να συνοδεύεται και από μία «λεία» μαυρισμένη επιδερμίδα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ο ήλιος τα τελευταία χρόνια από φίλος κινδυνεύει να γίνει εχθρός του δέρματος. Έτσι, καλό είναι προτού αφεθούμε στα χάδια του να έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα” εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη.

Ακολούθησε το πρόγραμμα διατροφής δύο εβδομάδων και στόχευσε σε λαμπερό δέρμα, ενυδατωμένη επιδερμίδα έτοιμη να πάρει ηλιοκαμμένο χρώμα. Παράλληλα φυσικά θα χάσεις και 2 κιλά χωρίς εξαντλητική δίαιτα και στερήσεις.

ΔΙΑΙΤΑ ΣΕ 2 ΒΗΜΑΤΑ
Τώρα ξέρεις τον στόχο. Εκτός από τα κιλά του Χειμώνα που θέλεις τόσο να ξεφορτωθείς, είναι και η εξωτερική ομορφιά, αλλά και η προετοιμασία της επιδερμίδας. Τα δύο βήματα της διατροφής που θα σε οδηγήσει με επιτυχία στην παραλία είναι:

Step 1 – Ενυδάτωση επιδερμίδας: Tο νερό δίνει ζωή όχι μόνο στον οργανισμό αλλά και στην επιδερμίδα. Η ενυδάτωση βοηθά το δέρμα να «κλειδώσει» την υγρασία μέσα στα κύτταρά του και έτσι δεν αφυδατώνεται, δημιουργεί ασπίδα προστασίας απέναντι σε όλους τους επιβαρυντικούς παράγοντες (π.χ. καυσαέριο) και ταυτόχρονα γίνεται πιο ανθεκτικό στα εγκαύματα.

Επιπλέον, καλό είναι να έχετε υπόψιν σας ότι ανεξάρτητα με τον τύπο επιδερμίδας που έχετε είναι σημαντικό να την ενυδατώνετε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το λιπαρό δέρμα, στο οποίο η συσσώρευση σμίγματος στην επιφάνεια, αντίθετα με ό,τι νομίζουμε, είναι συχνά συμπτώματα ανεπαρκούς ενυδάτωσης του δέρματος, το οποίο εσωτερικά «διψάει» και έχει ανάγκη εξισορρόπησης.

Έτσι, προκειμένου η επιδερμίδα να ξεδιψάσει καλό είναι να έχουμε υπόψιν τα εξής:
– Αυξημένη καθημερινή κατανάλωση 8-10 ποτήρια υγρών (νερό, χυμοί, ημίπαχο γάλα, τσάι)
– Αποφυγή αλκοολούχων ποτών.
– Κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε νερό όπως καρπούζι, πεπόνι, καρότα, μαρούλι, ντομάτα, μπρόκολο, μήλα, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και γιαούρτι!
– Κατανάλωση αλμυρών σνακ, έτσι ώστε να αναπληρώνονται οι απώλειες ηλεκτρολυτών από τον ιδρώτα.

Step 2 – Ενίσχυση ελαστικότητας & σφριγηλότητας του δέρματος: Το καλύτερο φάρμακο για την υγεία της επιδερμίδας δεν μπορεί να είναι άλλο από την πλήρη πρόσληψη αντιοξειδωτικών συστατικών. Και ο λόγος είναι ότι οι συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν από τον οργανισμό τις ελεύθερες ρίζες και να ενισχύουν την ανάπλαση του δέρματος.

Read More

And More