Τα φρούτα που θα σου χαρίσουν επίπεδη κοιλιά

Είναι αυτή η περίοδος που ψάχνεις και διαβάζεις οτιδήποτε σχετίζεται με το αδυνάτισμα. Tips, Tricks, συμβουλές, μυστικά, “κρυφούς” συμμάχους. Θέλεις να εξαφανιστεί το λίπος από την κοιλιά σου και να αποκτήσει ξανά επίπεδη όψη. Και πολύ κάνεις. Γιατί, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να θέσεις νέους Fitness στόχους και να τους υλοποιήσεις. Να αποχωριστείς την καλοκαιρινή σου διατροφή και να την πειράξεις σωστά, ούτως ώστε να τα καταφέρεις. Ποια φρούτα δεν πρέπει να λείπουν από το μενού σου;

 

 

Μήλο. Στη φλούδα του, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα βρεις εκείνη την ουσία που θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία καύσης λίπους και θα σε αδυνατίσει – ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς. Ταυτόχρονα, βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου και αποτοξινώνει τον οργανισμό σου πριν θυμηθείς πως ένα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα.

 

 

Ανανάς. Μπορεί το καλοκαίρι να τοn απήλαυσες ως βασικό συστατικό σε ένα – ίσως και περισσότερα – δροσιστικό smoothie, τι θα έλεγες τώρα, όμως, να το προσθέσεις στο διατροφικό σου πλάνο ως σνακ; Η βρομελίνη (σ.σ. έτσι ονομάζεται η ουσία – σύμμαχος απέναντι στο επίμονο λίπος της κοιλιάς) βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στη σάρκα του. Ώρα, λοιπόν, να αυξήσεις τις παρουσίες του στο μενού σου.

 

 

Σύκο. Το πιο νόστιμο φρούτο εποχής μετατρέπεται στην πιο αποτελεσματική λύση απέναντι στην δυσκοιλιότητα. Γιατί, πολλές φορές το γεγονός ότι η κοιλιά σου φαίνεται λίγο πιο φουσκωμένη δεν βρίσκεται τόσο στις τροφές που καταναλώνεις όσο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος που κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

 

 

Γκρέιπφρουτ. Σε αποτοξινώνει λίγο πιο αποτελεσματικά από το πορτοκάλι. Τη συγκεκριμένη εποχή, θα τα βρεις με γεύση γλυκιά και μία οξύτητα που μπορεί να ξενίζει λίγο τον ουρανίσκο σου, αλλά δρα κατά του λίπους και σε χορταίνει. Τρως λιγότερο και άρα αδυνατίζεις!

 

 

Μούρα. Blueberries, Cranberries όλα δεχτά και όλα μέσα στο μπολάκι σου. Περιορίζουν την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά, οπότε ξέρεις τι σημαίνει αυτό: δεν λείπουν από το πιάτο σου. Θα τα βρεις είτε κατεψυγμένα είτε αποξηραμένα, χωρίς ίχνος περιττής ζάχαρης. Εκτός από σκέτα, προτίμησε να τα συνδυάσεις με το γιαουρτάκι σου – που με τα προβιοτικά του θα πολλαπλασιάσει τη διάσπαση λίπους – ή να τα προσθέσεις στο δροσιστικό smoothie που “παίρνεις” μαζί σου στο γραφείο.

 

 

Μπανάνα. “Μήπως να την αποφύγω;” σκέφτεσαι. Γιατί, ακούς από παντού ότι παχαίνει. Το κάλιο, όμως, που πλεονεκτεί σε ποσότητα αντιμετωπίζει την κατακράτηση υγρών που γνωρίζεις πολύ καλά τι συνεπάγεται: φούσκωμα. Πες “αντίο” με την Banana Mia και το ευερέθιστο έντερο θα απαλυνθεί.

 

 

Αχλάδι. Πλούσιο σε νερό και φυτικές ίνες, το πράσινο φρούτο ξέρει πώς να κάνει την κοιλιά σου flat. Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ με τη σειρά σου είναι να το απολαύσεις στην στερεά μορφή του και όχι σε smoothie.

 

 

Read More

And More