Τα «όπλα» ενός αθλητή Beach Volley!

Το άθλημα του Beach Volley είναι πολύ επίπονο όσο κι αν κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη απλά επειδή είναι συνδυασμένο στο μυαλό με ήλιο, θάλασσα και γενικά ευχάριστο και καλοκαιρινό κλίμα.

Η προπόνηση που απαιτείται είναι εξαντλητική ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις συνθήκες, αλλά και στη συχνότητα των αγώνων. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ακόμα και το περπάτημα στην άμμο είναι κουραστικό.

Σε επίπεδο πρωταθλητισμού οι υποχρεώσεις είναι πολύ αυξημένες, με πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του World Tour, που φέτος ξεκινάει τον Απρίλιο και διαρκεί μέχρι τον Δεκέμβριο.

Τα τουρνουά διαδέχονται το ένα το άλλο, σε διαφορετική χώρα κάθε φορά και με αγώνες που μπορεί να φτάνουν έως και τους τρεις την ημέρα! Έτσι η προπόνηση γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί ο αθλητής να ανταπεξέλθει στις αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις και να αντέξει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Είναι πολύ σημαντική η συμβολή του εργοφυσιολόγου σε αυτή την περίπτωση όπου είναι αυτός που θα καθορίσει την ένταση της προπόνησης σε κάθε περίοδο σε συνεργασία με τον προπονητή, ώστε οι αθλητές να βρίσκονται στη κορύφωση της απόδοσής τους, όταν αυτό απαιτείται, με βάση τους στόχους που θέτει κάθε ομάδα στην αρχή της σεζόν.

Είναι αυτός που θα οργανώσει την προπόνηση με βάρη , τα συμπληρώματα διατροφής που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση ανάλογα με το άθλημα , την καταπόνηση και τις ανάγκες κάθε αθλητή. Τέλος η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω , όπου δίνει στον αθλητή την απαραίτητη ενέργεια. Αυτά είναι τα όπλα ενός αθλητή τα οποία με ορθή χρήση οδηγούν στην επιτυχία!

Βίκυ Αρβανίτη

/

Read More

And More